windverwachting

In 2017 naast Blauwe Vlag ook Groene Wimpel voor Jachthaven Waterland in Monnickendam

PERSBERICHT
Scheveningen – De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend, 122 jachthavens en 61 stranden. Jachthaven Waterland ontving dit keurmerk gisteren tijdens de Jaarlijkse Blauwe Vlag Ceremonie op de Pier en jachthaven in Scheveningen. 17 jachthavens ontvingen boven op de Blauwe Vlag ook de Groene Wimpel onderscheiding.
Veilige en schone jachthavens en stranden.
De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.
Jachthaven Waterland ontving de Blauwe Vlag voor de 12e keer. “We zijn erg trots op de Blauwe Vlag”, zegt Trees van Jachthaven Waterland . “Het is voor ons een erkenning van de kwaliteit van onze jachthaven. We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij we duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormt daarbij een goed instrumentarium. Iedereen binnen ons bedrijf weet waar hij of zij aan toe is”.
Blauwe Vlag
Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.
Groene Wimpel
Op initiatief van een aantal Blauwe Vlag jachthavens zijn aan de internationale eisen van de Blauwe Vlag een aantal criteria toegevoegd op gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze criteria betreffen een breed terrein van o.a. duurzame inkoop, gebruik duurzame (bouw)materialen, energiebesparing,
Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, waterbesparing, maatschappelijke betrokkenheid, groenbeheer, transport en keten-verantwoordelijkheid. Jachthaven Waterland mag óók deze Groene Wimpel voeren, als bewijs van extra inspanningen op gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
Internationale Jury.
De internationale jury was vol lof over de Nederlandse kandidaten, de wijze waarop “environmental education” wordt geïmplementeerd en de andere criteria worden toegepast.
Openingsceremonie.
Juryvoorzitter van Blauwe Vlag Nederland Patrick Poelmann en Wethouder Boudewijn Revis van Gemeente Den Haag opende samen met een groep basisschoolleerlingen op ludieke wijze officieel het Blauwe Vlag seizoen 2017. De officiële uitreiking van de Blauwe Vlag en certificaten aan de genomineerden gebeurde in het Nationaal Topzeilcentrum aan de haven van Scheveningen.
Meer informatie www.waterlandyacht.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X