Informatie voor de watersporter

In Brazilië vermoorde Nederlandse zeezeiler uiteindelijk gecremeerd en as naar Nederland

SÃO LUIS (Brazilië) – Het lichaam van de begin dit jaar in Brazilië vermoorde Nederlander Ron Wolbeek is eindelijk op weg naar zijn laatste rustplaats. De zeezeiler uit Edam werd in februari op zijn zelfgebouwde zeilboot overvallen en doodgeschoten voor de kust van São Luis. Zijn partner Riet overleefde de overval.

Wolbeeks lichaam lag al maanden te verpieteren in een lokaal mortuarium omdat een deel van zijn familie zich niet om de schrijnende situatie bekommerde.
Verslaggevers van De Telegraaf reisden daarom met de enige zus van het slachtoffer, Ellen Wolbeek, naar Brazilië en spraken afgelopen week met plaatselijke autoriteiten en de beheerder van het mortuarium.

Als uitkomst van de gesprekken gaf justitie het lichaam vrij. Op verzoek van partner Riet en zus Ellen is Wolbeek in het plaatselijke crematorium van Sao Luis gecremeerd. De crematie vond slechts plaats in aanwezigheid van Ellen, een priester en de verslaggevers van de Telegraaf. De zus van Wolbeek is inmiddels met de as van haar broer terug naar Nederland gevlogen. Binnenkort wordt in Edam een afscheidsbijeenkomst georganiseerd, waarna Ronalds as boven zee wordt verstrooid. (De Telegraaf)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht