Informatie voor de watersporter

In de jachtbouw bewezen SEPAR brandstoffilters nu bij Avamarine

Persbericht
Makkum – SEPAR brandstoffilters uit de SWK-2000 serie worden door vele bekende jachtbouwers toegepast en hebben zich ook in de binnenvaart al ruimschoots bewezen. Water en vuil in dieselbrandstof kunnen de hoog gepolijste onderdelen van brandstofpompen en verstuivers ernstig beschadigen. Vuildeeltjes zoals slib, condens en roest kunnen als gevolg hebben, dat de ‘plunjers’ van de brandstofpomp onbruikbaar worden. Een goed filter hiervoor biedt de beste bescherming.
SEPAR brandstoffilters filteren de brandstof van water en andere vervuiling vanaf 2 micron in drie fasen. Dit gebeurt door middel van centrifugale filtratie en een waterblock filter.
De behuizing van SEPAR filters is gemaakt van een niet corroderend aluminium en er kan gekozen worden voor een polycarbonaat of metalen kom. De aansluitingen zijn van duurzaam RVS.
Standaard worden SEPAR filters geleverd met een 30 micron-element en een aftapkraan. De Separ SWK-filters zijn o.a. Lloyd, Bureau Veritas, Rina en Germanischer Lloyd gekeurd.
De voordelen van een SEPAR filter:
– scheiding van water en diesel deeltjes;
– compact ontwerp en makkelijk te installeren;
– lage weerstand, reduceert slijtage van brandstofpompen en waarborgt maximale toerental;
– verkrijgbaar in enkele- en dubbele uitvoering;
– geschikt voor B100 bio-diesel;
– standaard 30 micron filter, reserve filters eenvoudig te betrekken.
Meer informatie www.avamarine.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht