windverwachting

In ongeluk betrokken ‘trimaran’ tijdens de start van de Volvo Ocean Race in Lorient blijkt de maxi Spindrift 2

Lorient – De maxi-trimaran Spindrift 2 blijkt te zijn betrokken bij het ongeluk tijdens de start van de Volvo Ocean Race gisteren in Lorient tussen een RIB met wedstrijdofficials en ‘een trimaran, niet betrokken bij de wedstrijd’ zoals de VOR organisatie gisteravond meldde in haar persbericht. De veertig meter lange trimaran bereidt een poging voor om dit najaar het zeilrecord rond de wereld te verbeteren.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. De vier inzittenden van de rib moesten allen naar het ziekenhuis. Eén van hen, een vrouw van rond de 40, is geraakt door één van de zwaarden van van de gigantische trimaran. Zij is zwaargewond aan beide benen, en door een boot van de Franse reddingmaatschappij SNSM aan wal gebracht om vervolgens per helikopter naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

In een verklaring op de site van Spindrift Racing, zegt schipper Yann Guichard, dat de trimaran ‘onder beperkt zeil was’ en de rib haar pad doorkruiste’. Om er nog aan toe te voegen dat z’n hele team onder de indruk is, alle gedachten naar de vrouw gaan en Spindrift volledig zal meewerken aan een onderzoek naar de toedracht. (Nauticlink, Le Télégramme, www.volvooceanrace.com, verklaring Spindrift Racing)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X