Informatie voor de watersporter

In Friesland op één dag niet minder dan 21 watersporters bekeurd

Friesland – De politie op het Friese water heeft woensdag 21 schippers bekeurd. Agenten schreven onder andere bekeuringen uit voor te snel varen, het varen zonder vaarbewijs en het ontbreken van registratienummers op snelle motorboten en het varen onder invloed.

Tijdens het toezicht op de Burgumermar kregen negen schippers een bekeuring, voornamelijk voor te snel varen. Ook op andere Friese kanalen en meren gingen hiervoor schippers op de bon. In Fryslân zijn door de provincie vijf snelvaargebieden aangewezen. Daarbuiten is snelvaren niet toegestaan. Tijdens de controles op snelvaren gingen ook schippers op de bon omdat ze geen vaarbewijs hadden of omdat hun snelle motorboot niet was voorzien van een registratienummer.

Op de Snitser Mar werd een schipper gecontroleerd. Agenten hadden het vermoeden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Reden om hem mee te nemen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 800 ug/l. Goed voor een vaarverbod en een proces-verbaal. (politie.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht