Informatie voor de watersporter

In Zwolle ziet bootbewoner Michiel Satink de zon twee keer schijnen

Zwolle – Wit, oranje en bruin zijn de kleuren van de Hedias, de woonboot van journalist Michiel Satink in Zwolle. Waar de naam voor staat, weet hij niet. „Waarschijnlijk is het een afkorting van de namen van de vorige bewoners. Het is een goed gebruik dat je als nieuwe eigenaar de naam van de boot niet verandert.”

„Als je eenmaal op het water woont, wil je niet anders. Ik heb een vrijstaand huis voor de prijs van een rijtjeshuis. En als de zon schijnt, schijnt-ie twee keer door de weerspiegeling in het water.”

Over prijzen doet Satink niet geheimzinnig. „De ark kostte 40.000 euro, de vergunning om hier te liggen 100.000. Die is onbeperkte tijd geldig. Als ik hier ooit weg wil, moet ik eerst de vergunning zien kwijt te raken.”

Satink kijkt naar buiten, naar het Almeloos Kanaal. „Het water is niet heel schoon, maar afgelopen zomer heb ik toch een paar keer een duik genomen. De overbuurman ging mee. En varen doe ik ook geregeld. Met de zeilboot naast de ark. Dat zijn voordelen van het wonen op het water.” (Reformatorisch Dagblad)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht