windverwachting

Individueel uitvaren naar zee door pleziervaart in België nu ook verboden

Brussel – Gisteren heeft de Belgische ‘FOD Mobiliteit en Vervoer’ een verduidelijking gepubliceerd van de sinds 14 maart van kracht zijnde maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in België af te remmen. Hiertoe behoort ook een verbod op de pleziervaart op zee en het beoefenen van brandingsporten.

Er mag niet aan pleziervaart gedaan worden op zee (zowel privé als bedrijfsmatig, zowel individueel als in groep) binnen de Belgische territoriale wateren van de Noordzee. Het beoefenen van brandingsporten (individueel en in groep) is verboden in de Belgische territoriale wateren van de Noordzee.

Waarom ook het individueel uitvaren met één boot nu verboden is, wordt niet uitgelegd. Naar het schijnt dient de maatregel echter om te voorkomen dat er eventueel beslag wordt gelegd op de al druk bezette hulpdiensten. (Nauticlink, mobiliteit.belgium.be)

1 Bericht

  • Tom Hoekstra

    1 jaar geleden / 11 januari 2021 om 13:57 uur

    Ik heb afgelopen zomer een bootje gekocht en heb hier veel plezier mee gehad afgelopen jaar, juist omdat je zo vrij bent. Jammer om te lezen dat er nu restricties zijn, maar wel begrijpelijk gezien de huidige situatie.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X