Informatiebijeenkomst van het 'samen elektrische boot bouwen' project MienSkip op 23 april in Heeg

PERSBERICHT
mien_skipHeeg – De Friese Stichting Elektrisch Varen (SEFF) organiseert op 23 april a.s. een informatiebijeenkomst over het MienSkip project dat in februari op Boot Holland werd gelanceerd. MienSkip is een elektrisch aangedreven motorboot, maar ook een uniek project van samen bouwen en duurzaam varen. Op de bijeenkomst wordt hierover voorlichting gegeven door bouwers, ontwerpers en leveranciers. Ook zijn de eerste twee boten in aanbouw te zien.
Enerzijds is MienSkip Fries voor: mijn schip. Dit schip is een elektrisch aangedreven motorboot van 6,50 m. lengte, ontworpen door Vripack. Bijzonder is dat dit ontwerp gebouwd kan worden in alle materialen: aluminium, staal, hout en kunststof. Het ontwerp is voor iedereen beschikbaar in de vorm van een bouwpakket, dat via de moderne snij- en freesmethoden exact op maat geleverd wordt. Daardoor is het voor iedereen, professional of amateur, gemakkelijk en met goed resultaat te bouwen. En tegen heel bescheiden kosten.
Anderzijds is MienSkip Fries voor gemeenschap. En dat is precies het thema van Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad van Europa 2018. In dit geval betekent het: samen een boot bouwen. De gemeenschappen die dat kunnen doen zijn velerlei: vrienden, collega’s van een bedrijf, leden van een watersportvereniging, bewoners van dezelfde buurt, studenten, etc.
De eerste 2 MienSkippen worden al gebouwd. Eén aluminium versie door studenten van ROC Friese Poort in Sneek, de ander door Watersport Twee Provinciën in Leeuwarden. Beide zijn ze te bewonderen op de informatiebijeenkomst. Die vindt plaats op 23 april om 13.30 u. bij De Stille Boot, It Butlan 9 in Heeg. Daar vindt op dat moment tevens de Elektrisch Varen Show plaats, die weer onderdeel is van Boot Boulevard Heeg, waar 15 bedrijven zich presenteren. Genoeg redenen dus om de 23e naar Heeg te gaan!
Meer informatie www.mien-skip.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X