Ingelaste spoedcursus Vaarbewijs 1 op zaterdag 6 juli in Roosendaal

Persbericht
Roosendaal – In verband met de toestroom van enthousiaste watersporters die alsnog een vaarbewijscursus willen volgen – waarschijnlijk extra gestimuleerd door het mooie weer –  is er een Spoedcursus Vaarbewijs 1 op zaterdag 6 juli ingelast.  In de regio  Roosendaal geeft de examenopleider Yachtconsult.com. op die datum een klassikale dag/spoedcursus Vaarbewijs 1 van 9.30 uur tot 17 uur. Deelname kost € 125,- Het cursusboek wordt u van tevoren toegezonden.
Daarbij is het van belang snel in te schrijven voor het examen want de eerste weken is VAMEX (de examen instantie) volgeboekt! Dat komt o.a. doordat in 2020 de examens bij het CBR worden afgenomen en omdat niet precies bekend is wat er gaat veranderen, willen velen het examen nog bij VAMEX doen. Wanneer je bent geslaagd kun je hier direct na het examen je Vaarbewijs nog gelijk mee naar huis nemen.
Waarom een klassikale cursus? Omdat de leerstof redelijk ingewikkeld is en doorspekt is met vaktermen die in de watersport gebruikelijk zijn – maar niet in het dagelijkse leven! Kijk maar eens op de site van de examen instantie (zie onderaan). Helaas zonder uitleg! Ook interessant zijn de struikelblokken die de VAMEX registreert.
Tijdens de les geeft een docent met ruim 25 jaar ervaring in vaarbewijscursussen en praktijk cursussen direct uitleg daarover. Hij weet waar veel nieuwe watersporters problemen mee hebben tijdens de cursus. Wanneer u dat zelf moet uitzoeken, kost dat veel tijd. Er gaat er ook veel tijd zitten in het leren begrijpen van de vraagstelling van de VAMEX. Ook daar wordt tijdens de cursussen veel aandacht aan gegeven.
In september beginnen bij Yachtconsult ook weer de klassikale 4 avonden-cursus  Vaarbewijs 1 of 5 avonden-cursus Vaarbewijs 2. Dit is de beste keus om u goed voor te bereiden op het examen. Zonder ervaring neemt het tijd om de uitgebreide cursusstof van Vaarbewijs 1 en 2 op een begrijpelijke wijze uitgelegd te krijgen en te begrijpen. Men moet daarna wel de lesstof, vragen en uittreksels nog een keer goed doornemen.
Na de cursus bij Roland Sterker gaat u hoe dan ook  sterker naar het examen.
Op de website ziet u de verschillende locaties. Het is ook mogelijk op eigen locatie een cursus te volgen, privéles, met een groep vrienden of in samenwerking met een watersportvereniging. Neem daarvoor contact op met Roland Sterker tel. 06-53 62 32 31 (rs@yachtconsult.com)
Meer informatie www.yachtconsult.com, begrippenlijst VAMEX (PDF), vaarbewijs struikelblokken (PDF)

1 Bericht

  • Ruud

    3 jaren geleden / 28 juni 2019 om 00:02 uur

    Jammer dat je pas vanaf half augustus op examen kan..

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X