Informatie voor de watersporter

Ingrid Adriaans schrijft boek vol dromen voor zeilers met vertrekkersambitie

PERSBERICHT
Ingrid Adriaans had een droom. Ooit wilde ze een boot bouwen en daarmee een zeilzwerftocht rond dewereld maken. Haar droom maakte ze waar. Ze bouwde samen met haar manMarcel begin jaren negentig een stalen zeiljacht. In 1991 gooiden ze de trossen los en zeilden ze de horizon voorbij, het avontuur tegemoet…
Ze varen niet de ‘platgetreden paden’ langs de evenaar via het Panama-kanaal en het Suez-kanaal, maar kiezen vaak de minder voor de hand liggende bestemmingen. Via Kaap Hoorn en Paaseiland belanden ze in Nieuw-Zeeland, waar ze een half jaar over land rondtrekken. Na Indonesië en de Filippijnen is de bestemming Hongkong en Japan. Ingrid schetst een prachtig beeld van de Japanse cultuur. Ze voelen zich eigenlijk maar ‘barbaren’ in Japan.
Vandaar gaat het via Hawaii naar de westkust van Canada. In het Canadese Vancouver wordt dochter Maartje geboren. Ze zeilen hartje winter met baby Maartje in dewonderschone natuur van bergen, fjorden, gletsjers en beren. De Moonlight Shadow wordt vervolgens per truck naar de ‘Grote Meren’ in het oosten van de Verenigde Staten vervoerd. De tocht voert daarna terug over de Atlantische Oceaan naar Nederland. Na vijf jaar zeilen legt de familie Adriaans september 1996 weer aan in Nederland, een mooie dochter en vele, vele ervaringen rijker.
Uitgeverij De Alk & Heijnen bv – www.alk.nl  ISBN 978 90 5961 095 8

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht