Informatie voor de watersporter

Initiator en oprichter LYDF, Olaf Oosterman overleden

Op 16 mei 2023 is de schipper van de ‘Live Your Dream’ Olaf Oosterman op het Griekse eiland Samos overleden.

Olaf Oosterman was een man met een missie: Jongeren met een chronische ziekte zoveel mogelijk uit het leven te laten halen.

Als drager van het Marfan syndroom onderging Olaf zelf meerdere hartoperaties. Dit ook gedurende de bouw van het jacht ‘Live Your Dream’. Kenmerken van deze ziekte zijn, behalve een uitzonderlijk grote lengte van de ledematen, hartproblemen en een gevaarlijk sterk uitgerekt vaatstelsel. De bouw werd zijn droomproject. Tegelijkertijd werkte Olaf gedurende deze periode aan zijn revalidatie. Er kwam een stichting ‘Leef je droom’ (nu internationaal: Live Your Dream Foundation) waardoor talloze jongeren konden genieten van de zee en het zeilen en daarnaast andere sportieve activiteiten zoals schaatsen, fietsen, klimmen en roeien. Olaf vroeg, waar hij ook kwam, aandacht voor de positie van chronisch zieken.

Olaf Oosterman groeide op in een watersportfamilie. Zijn opleiding volgde hij aan het Hout- en Meubileringscollege waar hij later ook lesgaf. De ‘Live Your Dream’ werd zijn ‘masterpiece’; een boot die volledig gebouwd werd om te voldoen aan zijn lengte, met sublieme vaareigenschappen en herkenbare vormgeving. Helaas was Olaf ook menig keer spreker bij het overlijden van een van zíjn jongeren. Wij wensen allen familie, vrienden en kennissen veel sterkte met dit verlies

Wilt u een herinnering aan Olaf delen? Dat kan op de online gedenkplaats: https://www.memori.nl/olaf-oosterman

Foto: Live Your Dream Foundation

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht