Informatie voor de watersporter

Inschrijving oudste serie winterwedstrijden IJspegel Trophy 2015-16 geopend

PERSBERICHT
SCHEVENINGEN – De IJspegel Trophy is eerste winterserie wedstrijden voor kajuitboten in Nederland. Sinds 1972 worden deze winterwedstrijden gevaren voor de kust van Scheveningen. Veel Nederlandse topzeilers hebben hier de basis gelegd voor hun verdere zeilcarrière. De inschrijving voor deze IJspegel Trophy wedstrijden is dan ook weer geopend.
IJSPEGEL_2015-16
IJspegelAcademy
Naast de IJspegelTrophy wedstrijden is vorig jaar de IJspegel Academy in het leven geroepen.
Racing:
Zeezeilwedstrijden voor ORC/IRC gemeten boten georganiseerd door één van de beste wedstrijd comités van Nederland. Racen voor de kust van Scheveningen met zijn getij en stroming en voldoende ruimte voor een mooie wedstrijdbaan is uniek in Nederland. Er is ruimte genoeg om voor de deelnemers mooie op en neer banen er in te leggen.
Voor TwoHanded boten wordt een middellange afstandsbaan uitgezet. De banen worden ter plekke gemaakt en via de VHF bekend gemaakt. Zo krijgen de TwoHanded deelnemers wedstrijd banen die helemaal passen bij de op dat moment heersende wind en stroom.
Winning Tactics
Na de races op zondag vindt er op dinsdag avond in ’T Spuigat, het clubhuis van Jachtclub Scheveningen, een analyse plaats van de wedstrijden. Erik van Vuuren, expert op het gebied van boattuning en wedstrijdteams, laat zien, naar aanleiding van films en fotomateriaal van de afgelopen zondag, waar de leermomenten liggen en waar tactische keuzes gemaakt kunnen worden. Daarnaast zal er op dinsdagavond ook aandacht zijn voor regelgeving.
Safety
Om als zeiler goed voorbereid op het water te verschijnen is meer nodig. IJspegelAcademy organiseert ook optionele on-shore trainingen en workshops zoals EHBO, meteo, opleiding tot wedstrijdleider, OPTS certificering volgens ISAF eisen.
IJspegelAcademy 2015-2016.
Zondag 18 oktober 2015 is de eerste start om 11.30 uur. Daar wil je toch bij zijn!! De serie bestaat uit 11 wedstrijddagen. 5 Zondagen in 2015 en 5 zondagen in 2016. Het laatste weekend wordt er ook op zaterdag gevaren. Dan vindt de Atoomcup plaats en hebben we een feestelijke afsluiting van de IJspegelTrophy wedstrijden. Bij het inschrijfgeld zijn de winningtactics op dinsdagavond inbegrepen.
Meer informatie www.ijspegeltrophy.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht