Informatie voor de watersporter

Inschrijvingen 24 uurs Zeilrace 2013 blijven tien procent achter, maar inschrijven kan nog wel…!

PERSBERICHT
Medemblik – De achterblijvende voorinschrijvingen voor de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace 2013 onderschrijven de huidige tendens in de zeilsport. De teller staat op 501 boten en dat zijn er zo’n vijftig minder dan vorig jaar. Grote zeilevenementen hebben steeds meer moeite om de deelnemersaantallen van weleer te halen. Over een kleine maand op vrijdagavond 23 augustus start de 49e editie van de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace. Inschrijven kan nog tot aanstaande maandag.
‘De grootte van de vloot volgt normaliter een cyclus”, legt Dinand de Ridder, voorzitter van het 24 Uurs Comité, uit. ‘We hebben altijd vier vette jaren met aantallen van tussen de 700 en 750 jachten. Dan volgen twee magere edities als de 24 Uurs in de vakantie van Noord-Nederland valt. Dit jaar zou weer goed moeten zijn, maar dat valt dus tegen. We zien dit ook bij andere evenementen gebeuren. Er is duidelijk wat aan de hand.”
Evengoed blijft de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace in Nederland de grootste in zijn soort. De Tocht trekt opnieuw een enorm veld aan enthousiaste en fanatieke amateurs, vooralsnog 381. Bij de wedstrijddisciplines springen de ORC 2 en 3-klassen er duidelijk uit met respectievelijk 27 en 25 deelnemers. ‘We gaan er een feestje van maken”, besluit De Ridder.
Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace
De Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers organiseert voor de 49ste keer de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace. De combinatie van navigatiekunst, zeilen, de gezelligheid en overleven maakt het evenement nog altijd geliefd bij jachtzeilers. Het deelnemersveld bestaat uit toer- en wedstrijdklassen. Alle teams moeten in een etmaal zoveel mogelijk zeemijlen afleggen. Ze mogen de vastgestelde rakken op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Noordzee slechts twee keer bevaren, dus navigatie is essentieel. Naast zeewaardigheid en uithoudingsvermogen van de gehele bemanning, zijn een goede interpretatie van het weer, het vaargebied en de stromingen belangrijke factoren voor het eindresultaat.
Deelname aan de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace is mogelijk in de ORC Club, Ronde- en Platbodemjachten, VKSJ aangesloten (klassieke) jachten, zeegaande multihulls alsmede in niet-gemeten kajuitzeiljachten. Het overgrote deel van de vloot doet mee aan de tocht. De rest verdeelt zich over de diverse wedstrijdklassen.
Meer informatie 49ste Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht