Informatie voor de watersporter

Inschrijvingen stromen binnen voor zomerfeest Superyacht Cup Palma

Superyacht Cup Palma viert een toestroom van inschrijvingen sinds de recente publicatie van de Notice of Race voor de 27e editie van Europa’s langstlopende superjachtregatta, die dit jaar een nieuwe 90ft klasse biedt, gericht op kleinere prestatiegerichte cruiser-racers.

Onder degenen die aan het zeilfestival van 21-24 juni in de baai van Palma zullen deelnemen zijn de 33m Ribelle, de door Dubois ontworpen wereldcruiser Miss Silver en de Swan 80 Umiko, terwijl Dark Horse, ook een Swan 80, belangstelling heeft getoond.

“Met deze laatste toevoegingen aan de vloot zijn we optimistisch dat we in juni minstens 10 superjachten zullen zien genieten van leuke en competitieve races hier in Mallorca, en misschien nog wel een paar meer,” zei SYC Event Director Kate Branagh.

“Het is ook geweldig om opnieuw onze zeer gewaardeerde en langdurige sponsors en supporters te verwelkomen, niet in het minst onze Preferred Hotel Partner, St. Regis Hotels & Resorts en het St. Regis Mardavall Mallorca Resort, gastlocatie voor de Owners’ Summer Barbecue, een hoogtepunt van de SYC sociale scène.”

Destination Partner New Zealand, naast Silver Partners of Friends of the Superyacht Cup waaronder Astilleros, Pantaenius, Hill Robinson, RSB Rigging Solutions, North Sails, Baltic Yachts en Hoek Design, keren ook terug.

“In 2022 konden we vieren dat we onze langdurige en zeer gewaardeerde relatie als Preferred Hotel Partner met The Superyacht Cup Palma hebben vernieuwd, en we kijken ernaar uit om dat in 2023 opnieuw te doen”, aldus Candice D’Cruz, Vice President & Continent Brand Leader for Luxury, Europe, Middle East & Africa, Marriott International. “De tradities, het erfgoed en de exclusieve service die St. Regis Hotels & Resorts, onderdeel van Marriott International, biedt, passen perfect bij Superyacht Cup Palma, een van de meest exclusieve evenementen die Mallorca te bieden heeft.”

Het is een mening die sterk wordt gedeeld door Nigel Fyfe, de ambassadeur van Nieuw-Zeeland in Spanje, die zei: “Superyacht Cup Palma heeft de perfecte gelegenheid geboden om de unieke attracties van ons land onder de aandacht te brengen, en Nieuw-Zeeland is er trots op al zeven jaar op rij Superyacht Cup Palma’s Destination Partner te zijn. Het is een relatie die we graag voortzetten in de toekomst.”

Op de baai van Palma biedt de nieuwe 90ft klasse spannende races naast de klassieke Superyacht klasse en de reeds lang bestaande Corinthian Spirit klasse die leuke, competitieve races biedt zonder de noodzaak van race optimalisatie.

Ondertussen zal de elegante en moderne Ribelle – die in 2017 voor het laatst te zien was op SYC toen ze tweede werd in Klasse A – het opnemen tegen een naaste rivaal in haar 33m lange, door McKeon ontworpen en door Vitters gebouwde stalgenoot Pattoo (ex-Missy), die vorig jaar Klasse A op haar naam schreef.

Het merk Nautor Swan wordt verder vertegenwoordigd door de Swan 100 Onyx (ex-Aquarius Alfa, Flying Dragon II), die haar debuut maakt op de SYC.

En de J-klasse jachten Svea en Velsheda zullen hun langlopende rivaliteit hernieuwen, hoewel Lionheart zich in 2023 helaas uit alle wedstrijden heeft teruggetrokken en niet meer aan SYC Palma zal deelnemen.

Veel van de deelnemers zullen dit jaar aanmeren in de prestigieuze Real Club Náutico de Palma, SYC’s jarenlange race management partner in het bruisende hart van de Mallorcaanse hoofdstad.

Voor meer informatie: Thesuperyachtclub.com (Engels)

Foto: ©SAILING ENERGY 

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht