Informatie voor de watersporter

Instructeurs Zeilschool Pean bewijzen zich ook als sportieve en solide wedstrijdzeilers

PERSBERICHT
Akkrum-Nes (Frl) – De zeilkampen zijn afgelopen en de instructeurs van Zeilschool Pean concentreren zich op het wedstrijdseizoen. Op 17-18 september werd het 10de IFKP (Iepen Fryske Kampioenskippen Picosilen) op het Pikmeer gevaren. Pean nam de gouden medaille voor het Surfen, de zilveren voor de Valk en de bronzen voor de Pico mee naar de zeilschool. Bij de Nederlandse Studenten Kampioenschappen in Heeg van 1-2 oktober werd Marieke van der Linden van Zeilschool Pean vierde in het veld van meer dan 80 valken.
De kersverse zeilschoolhouders Van den Bos en Meijer zijn trots op de resultaten. “Zo laten we zien dat we niet alleen op hoog niveau lesgeven, maar ook zeer goed meekomen in het wedstrijdveld”.
Afgelopen weekeinde werd er in Langweer tussen de zeilscholen onderling gestreden tijdens de Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen. In de “Silverfleet” liet Pean iedereen achter zich, terwijl in de “Goldfleet” de eerste plaats naar zeilschool de Ulepanne ging.
Het zeilseizoen zit er bijna op voor Pean. Eind oktober is er nog een trainingweekeinde voor meer dan 40 potentiële instructeurs en half november gaan alle boten het water uit.
Meer informatie www.pean.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht