windverwachting

Insturen nominaties zeilprijs Van Rietschoten Trofee 2014 vanaf nu mogelijk

PERSBERICHT
Nieuwegein – Op zaterdag 3 januari 2015 wordt in het Scheepvaartmuseum de Conny van Rietschoten Trofee uitgereikt aan de zeiler, die in de voetsporen treedt van een van de grootste zeilhelden van Nederland. De Conny van Rietschoten Trofee is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de meest prestigieuze zeilsport-prijs van Nederland en vanaf nu kan er genomineerd worden!
De uitreiking van de prijs, die al sinds 1982 bestaat, is een jaarlijks festijn voor en door zeilend Nederland.
Nomineren
Er kan genomineerd worden in de volgende categorieën:
Conny van Rietschoten Trofee – ‘Zeiler (m/v) van het Jaar’. De Conny van Rietschoten Trofee wordt toegekend aan één of meerdere personen die (gezamenlijk) een opmerkelijke prestatie hebben geleverd in de zeilsport.
Flyer Trofee – Jeugdtalent van het jaar. De trofee wordt toegekend aan het talent dat in het kalenderjaar waarin hij of zij is genomineerd, dat hele kalenderjaar 21 jaar of jonger is. Deze persoon is een andere dan de Zeiler (m/v) van het Jaar.
Maas Trofee – Oeuvre prijs, voor een persoon/personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk
heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport. De jury kent de prijs rechtstreeks toe zonder nominaties.
Nieuw
Het Watersportverbond organiseert voor de eerste keer de verkiezing tot Coach van het Jaar en de Mediaprijs:
Coach van het Jaar – Wie in de watersport verdient volgens jou de eretitel Coach van het Jaar 2014? Jij kan nu jouw coach nomineren!
Mediaprijs – Ook kan er dit jaar voor het eerst gestemd worden voor de Mediaprijs. In aanmerking komen makers van geschreven of audiovisuele media of radio zoals journalisten, filmmakers en schrijvers die de Watersport actief promoten.
Locatie
Op zaterdag 3 januari 2015 zal de trofee evenals vorig jaar worden uitgereikt in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Het museum biedt met haar historie een prachtig podium voor de nieuwe helden van het zeilen.
Achtergrond
Conny van Rietschoten is een van de grootste zeilhelden uit de Nederlandse geschiedenis. Tot twee maal toe won hij de Whitbread Round the World Race en zorgde ervoor dat Nederland een van de vooraanstaande landen in het oceaanzeilen werd. Als eerste Nederlander professionaliseerde hij de zeilsport en bracht daarmee de watersport internationaal gezien naar een hoger niveau.
Nomineren kan tot 1 november 2014
Men kan nomineren op www.vanrietschotentrofee.nl en www.zeilervanhetjaar.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X