Informatie voor de watersporter

Integratie 3G, satellietcommunicatie en Wi-Fi verbetert kwaliteit en bespaart kosten op Europese binnenwateren

PERSBERICHT
Leiden – AnyWi Technologies, specialist in draadloze communicatie, heeft voor rederij Scylla een oplossing ontwikkeld die de Internet toegang op schepen verbetert en de gebruikskosten fors reduceert. Deze oplossing is gebaseerd op een eigen router die 3G, satellietcommunicatie en Wi-Fi integreert en op basis van beschikbaarheid en kwaliteit automatisch de beste verbinding levert. Verder virtualiseert de AnyWi-router elke verbinding om dataverlies te voorkomen. Een andere innovatie is de SIM-switcher, die in elk land een lokaal 3G-abonnement gebruikt om onnodig hoge roamingkosten te voorkomen.
Betere kwaliteit tegen lagere kosten
Scylla is een Zwitserse rederij die luxe schepen voor riviercruises exploiteert. “De gasten die op onze schepen verblijven, willen tegenwoordig tijdens hun reis met een notebook of tabletcomputer gebruik kunnen maken van Internet”, vertelt ICT-specialist Tom Panjer. “Dat lijkt eenvoudig, maar is in de diepe bergdalen van de Donau, Moezel en Rijn moeilijk te realiseren. Voor satellietcommunicatie is namelijk direct zicht nodig, wat in de valleien en onder bruggen vaak niet het geval is. Verder bieden 3G-netwerken in zo’n omgeving veel slechtere dekking dan in stedelijke gebieden. De oplossing van AnyWi verbetert zowel de beschikbaarheid als kwaliteit van onze Internet-verbinding aan boord en verlaagt tevens de datacommunicatiekosten tijdens cruises fors”.
Slimme integratie van communicatietechnieken
AnyWi is volledig gespecialiseerd in het leveren van oplossingen voor niet standaard behoeften aan draadloze communicatie. “Voor Scylla hebben wij de gangbare technieken, zoals 3G, satellietcommunicatie en Wi-Fi, geïntegreerd in een router die automatisch de Internet-verbinding in relatie tot bijbehorende kosten optimaliseert”, vertelt directeur Henk Uittenbogaard. “De AnyWi SigQ-router kan op basis van GPS-data bijvoorbeeld ook zelf bepalen of een satellietverbinding tijdelijk onbereikbaar wordt en zonder dataverlies voor de gasten tijdig overschakelen naar een ander draadloos netwerk. Verder voorkomt de router dat onze klanten door het overschrijden van datalimieten onnodig hoge kosten moeten betalen, door het overschakelen naar een ander netwerk of SIM-kaart”.
Meer informatie www.anywi.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht