Informatie voor de watersporter

Inter Boat Marinas ontwikkelde speciale drijvende roeisteiger voor nieuwe Willem-Alexander Baan

PERSBERICHT

interboatmarinas
foto: Eric Fecken Fotografie

Puttershoek – Koninklijk bezoek op de drijvende steigers! Dat maak je niet vaak mee. Met trots laten wij u de foto’s zien van ‘onze’ prachtige roeibaan in de Eendragtspolder te Rotterdam. Daar is Systeem Olympia toegepast voor de bouw van de internationale wedstrijdroeibaan, de Willem-Alexander Baan.
Onze huidige koning opende die op 26 april jl, zijn laatste officiële plechtigheid in zijn hoedanigheid als troonopvolger, Prins van Oranje. Op de foto zijn zowel de drijvende roeisteiger als de brug van ons systeem Olympia goed zichtbaar.
Inter Boat Marinas ontwikkelde deze drijvende roeisteiger, die optimaal afgestemd is op de (professionele) roeisport. De drijvende roeisteiger heeft een speciaal laag vrijboord, een hoog drijfvermogen, een rond afgewerkte zijkant en dekmateriaal wat vriendelijk is voor de roeiriemen.
De constructie van de steiger is van aluminium en er wordt gebruik gemaakt van polyethyleen drijvers. Er zijn diverse dekmaterialen mogelijk zoals bijvoorbeeld hardhout, Titan Deck (kunststof) of KindaDek (houtcomposiet).
Meer informatie www.interboatmarinas.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht