International Paint introduceert nieuwe duurzame antifouling onder de naam Intersleek Pro

PERSBERICHT
Rhoon – International Paint introduceert ‘Foul Release Technologie’ in de watersportmarkt onder de naam Intersleek Pro. De nieuwe antifouling Intersleek Pro markeert een geheel nieuwe richting ten opzichte van het traditionele aanbod in biocidehoudende antifoulings; Intersleek Pro levert een verhoogde snelheid, brandstofbesparing en een betere wedstrijdprestatie op, is biocidevrij en heeft een hoogglans afwerking.
Met gepaste trots kondigt International Paint de introductie van Intersleek Pro aan; foul-release technologie specifiek bedoeld voor de pleziervaart. De lancering van Intersleek Pro kondigt de introductie aan van een nieuwe categorie producten in het jachtlakken assortiment van International Paint.
International heeft, als onderdeel van het totale duurzaamheidsprogramma van AkzoNobel de belofte gedaan om een voorbeeld te zijn op het gebied van zaken die het milieu kunnen beïnvloeden. Het verminderen van onze impact op het milieu en tegelijkertijd producten blijven leveren die superieure resultaten leveren en geen afbreuk doen aan de verwachtingen van de klant op het gebied van de prestaties. De unieke, gepatenteerde, fluoro-polymeer technologie, exclusief van International Paint, brengt een biocidevrije onderwaterverf die aangroei afstoot en significante brandstofbesparing, verhoogde snelheid en betere wedstrijdprestaties brengt, tezamen met een bijzondere esthetische hoogglans afwerking.
Naast beheersing van aangroei, brengt het gladde, ‘lage-energie’ oppervlak van de verflaag een aanzienlijke vermindering in weerstand, doordat minder frictie ontstaat ten opzichte van het water. Dit maakt op zijn beurt een grotere wendbaarheid en respons mogelijk; eigenaren van zeiljachten zullen een verhoogde snelheid en beter bochtengedrag constateren, zeker bij regelmatig reinigen. Lisa Ratcliff, Product Manager, voegt toe: “Tijdens producttesten zijn snelheidsverhogingen tot 10% gerapporteerd”.
Intersleek Pro is volledig biocidevrij, het loogt geen actieve bestanddelen uit in het aquatisch milieu. De beheersing van de aangroei is volledig gebaseerd op de fysieke eigenschappen en heeft te maken met de amphifiele eigenschappen van de coating. Amphifiele oppervlakken hebben zowel hydrofiele (wateraantrekkende) als hydrophobe (waterafstotende) eigenschappen. Dit verwart, en ontmoedigt, organismen wanneer zij zich op het oppervlak van de coating proberen te vestigen. Als de aangroei dit al doet, zal het slechts losjes op het oppervlak hechten en gemakkelijk verwijderd kunnen worden als uw jacht in beweging is of bij het reguliere reinigen van het onderwaterschip.
Intersleek Pro is effectief zolang het verfsysteem intact blijft. Door de aanbevolen onderhoudsadviezen te volgen, kan Intersleek Pro significant langer presteren dan conventionele biocidehoudende antifoulings.
Intersleek Pro zal beschikbaar zijn in Nederland vanaf maart 2012.
Voor meer informatie www.yachtpaint.com

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X