Informatie voor de watersporter

International Paint vergroot aanbod van producten voor hout met vochtregulerende en 'ademende' houtolie-vernis

PERSBERICHT
Rhoon – International Paint breidt de range voor de behandeling van hout uit met de invoering van Woodskin, beschikbaar in Europa vanaf November 2011. Woodskin is geformuleerd volgens dezelfde technologie als de Cetol Marine van Sikkens Yachtpaints. Woodskin wordt in de International range gelanceerd om de Cetol Marine klanten een alternatief te bieden in de International range met een product dat volledig voldoet aan REACH.
Woodskin is een flexibele vochtregulerende houtolie/vernis die zich gedraagt als een huid voor uw hout. Door de microporeuze eigenschappen van Woodskin kan het hout blijven ‘ademen’. Kleine gaatjes laten de verflaag uitzetten en krimpen, echter de gaatjes zijn zo klein dat het hout beschermd blijft tegen de invloeden van water – de oorzaak van schimmel.
Woodskin is eenvoudig met de kwast aan te brengen, vloeit mooi uit, dringt diep in het hout door en droogt op met een subtiele glans die niet zal craqueleren of schilferen. Met een minimum aan voorbereiding en onderhoud is het niet nodig om Woodskin te verdunnen en schuren tussen de lagen is niet nodig – eenvoudig schoonmaken en ieder jaar opnieuw aanbrengen.
De Natural Teak kleur van Woodskin benadrukt de oorspronkelijke schoonheid van hout, inclusief oliehoudende houtsoorten zoals Teak en Iroko. HALS en UV absorbers zorgen ervoor dat het hout een seizoenlang beschermd is tegen degradatie door UV-stralen.
Voor meer informatie  www.yachtpaint.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht