Informatie voor de watersporter

Internationale groep studenten op bezoek bij werf Consonant Yachts die Russische markt onderzoekt

PERSBERICHT

Op de foto geeft mevrouw Inga Ivanova (l.) vice-voorzitter van het Dutch Russian International Center dat zich momenteel richt op vernieuwingen, opleidingen en communicatie, een uitleg aan een van de groepen studenten op de timmersteiger in de hal van Consonant Yachts.

Vriezenveen – Vijftig studenten uit diverse landen bezochten onlangs in twee groepen de werf van Consonant Yachts. Zij volgden het programma zakendoen in het buitenland en bestudeerden internationale logistieke processen. De studieweek was opgezet door de Saxion Hogeschool in Deventer.
Vriezenveen, als onderdeel van Twente, maakt zich momenteel op voor het bilaterale jaar 2013 dat in het teken zal staan van de sterke relaties tussen Nederland en Rusland. In dat jaar zal een breed programma de samenwerking versterken op het gebied van economie, cultuur, sport, onderwijs en wetenschap en rond politiek-maatschappelijke thema’s.
In samenwerking met de Hogeschool in Enschede onderzoekt Consonant Yachts momenteel de markt in het westen van Rusland waarmee Vriezenveen tot de Russische revolutie eeuwenlang sterke zakelijke banden had waarvan de sporen in St. Petersburg nog steeds te vinden zijn. Daarmee is ook de interesse van het Vriezenveens cultureel historisch museum voor het bilaterale jaar te verklaren.
Volgend jaar zal de Vriezenveense Harmonie St. Petersburg bezoeken en een ploeg amateur-wielrenners gaat op de racefiets naar die Russische stad. Een aantal eigenaren van schepen die door Consonant Yachts zijn gebouwd bereiden zich voor op een tocht naar de oude hoofdstad van Rusland, thans nog de tweede stad van het land na Moskou, destijds gesticht door tsaar Peter de Grote als venster op het westen.
Meer informatie www.consonantyachts.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht