Informatie voor de watersporter

Internationale uitwisseling van studenten en 'zee-stages' tijdens Sail de Ruyter 2013

PERSBERICHT
sailderuyter_studentenVlissingen – Tall Ships Thalassa en MIR zullen in de haven van Vlissingen pronken tijdens Sail de Ruyter 2013. Aan boord van de Thalassa zal voorafgaand aan Sail de Ruyter een internationale uitwisseling tussen jongeren plaatsvinden. Tevens wordt op 22 augustus aan boord van de MIR Gdynia, die eigendom is van de Zeevaartschool uit St Petersburg, de bemanning van circa 100 Russische kadetten aangevuld met circa 120 studenten van het Maritiem en Logistiek College De Ruyter (Scalda). Zij zullen de MIR van Oostende naar Sail de Ruyter zeilen.
MIR Gdynia
De 120 studenten van het Maritiem en Logistiek College De Ruyter (Scalda) vormen met de 100 Russische kadetten de bemanning van de MIR op 22 augustus. Zij zullen samen de MIR van Oostende naar Vlissingen zeilen voor de Sail in voor de boulevard op 22 augustus rond 16.00 uur. De dag staat (mede) in het teken van de viering van 400 jaar betrekking tussen Nederland en Rusland. Tevens ontvangen de studenten tijdens de reis aan boord instructie over onderwerpen waar ze tijdens hun maritieme / logistieke studie mee te maken krijgen.
Deze studentenuitwisseling komt mede tot stand in samenwerking met Technocentrum Zeeland. Zij verzorgen het vervoer van de Vlissingse studenten naar Oostende.
Thalassa
Aan boord van de Thalassa zullen jongeren tussen de 15 en 25 jaar uit Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en Engeland, van 11 tm 23 augustus samen het zeilleven op zee ervaren. Het schip zal van Rostock in Duitsland naar Halmstad in Zweden zeilen en vervolgens via Scheveningen eindigen in Vlissingen.
Dit project, genaamd ‘North Sea United’ wordt georganiseerd door At Sea Sail Training in samenwerking met Sail Training Association Nederland en is mede mogelijk gemaakt door Youth in Action. Tijdens dit avontuur, waar overigens geen zeilervaring voor nodig is, leert de internationale bemanning de jongeren alle kneepjes van het zeilvak. Het zetten van de zeilen, navigeren en aan het roer staan en ook wacht lopen maak je allemaal mee aan boord. Daarnaast worden er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals internationale spellen, een nationale dag waarbij men gerechten ontdekt uit ieder deelnemend land. Dit project staat volledig in het teken van ontdekken, van het varen en de zee, van nieuwe kusten en natuurlijk elkaar en elkaars cultuur.
Ontdekken van bijzondere (haven)plaatsen, ’s nachts zeilen onder de sterrenhemel, overdag dolfijnen spotten en de Thalassa naar Sail de Ruyter zeilen. Eén ding is zeker: een onvergetelijke reis.
Meer informatie www.sailderuyter.nl en www.atseasailtraining.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht