Informatie voor de watersporter

Introductie van de nieuwe Solaris Power 52 Open

Een open sportcruiser met opvallend veel volume.

De Italiaanse werf Solaris Power introduceert het nieuwste model in haar Open serie, de Solaris Power 52 OPEN. Een 16,2-meter open sportcruiser die naast uitstekende vaareigenschappen ook opvallend veel volume biedt. Het jacht is ontworpen door Brunello Acampora van Victory Design in samenwerking met designteam van Solaris.

Dit innovatieve model van Solaris Power benadrukt alle kwaliteiten van de Open-serie en is ontworpen voor de schipper die veilig, comfortabel en in luxe wil varen in alle omstandigheden. De diepe V-romp en de stervormige boeg zorgen voor een meer dan prettige vaart over de golven en houden het dek zelfs in woelige zeeën droog. De Solaris Power 52 Open biedt optimaal comfort, stabiliteit en uitstekende prestaties en bevat kenmerken die uniek zijn in vergelijking met andere open cruisers.

Efficiënte dek layout

De nieuwe Solaris Power 52 Open is een rasechte sportcruiser met veel ruimte aan boord. Het achterdek is voorzien van een groot zwemplatform dat ook dienst doet als tenderlift, een ruim naar achter gericht zonnebed en een zitgedeelte dat in drie verschillende configuraties geleverd kan worden. Het jacht heeft ook opklapbare verschansingen die, wanneer ze worden neergelaten, de ruimte op het achterdek enorm vergroten. Op het voordek bevindt zich een lounge gedeelte met een tweede zonnebed en een naar voren gerichte zitbank. Het schip is voorzien van een riante ‘walk around’ die niet alleen erg praktisch is maar ook extra veiligheid aan boord biedt.

Volumineus interieur

Een opvallend aspect aan deze ‘multiday cruiser’ is toch wel het enorme volume en de luxe die benedendeks geboden wordt. Een riant interieur met ruime stahoogte en een hoog afwerkingsniveau. Voor de verdere personalisering van het jacht worden er meerdere indelingen geboden en kan een keuze gemaakt worden uit verschillende houtsoorten.

Aandrijving en prestaties

De Solaris Power 52 Open biedt twee motoropties die respectievelijk een maximumsnelheid van 30 of 35 knopen kunnen bereiken. In de standaardversie wordt de aandrijving verzorgd door een paar Volvo Penta D6 IPS 650 motoren met 480 pk, terwijl in de krachtigere versie de motorisering bestaat uit twee Volvo Penta D8 IPS 800 motoren met 600 pk. De kruissnelheid ligt, afhankelijk van de motoren, tussen de 24 en 27 knopen. Wat tijdens het varen opvalt is de vlakke ligging van het schip in volle vaart en het gemak waarmee de IPS aandrijving te bedienen is. Dit maakt het schip voor iedere schipper gemakkelijk bevaarbaar.

Italian Yachts Benelux B.V.

“Solaris Power heeft een enorme ervaring en knowhow in het bouwen van schepen. Wij zijn verheugd dit mooie en in snel tempo ontwikkelende merk op exclusieve basis in de Benelux te mogen vertegenwoordigen”, zegt Maarten Schalkwijk van Italian Yachts Benelux, die tevens directeur is van het familiebedrijf dat al zeventien jaar Princess Yachts dealer is voor de Benelux.

De range van Solaris Power bestaat momenteel uit tien modellen met een lengte tussen de 12 en 20 meter. Ieder jacht heeft een spectaculair ontwerp met scherp oog voor detail en afwerking. Liefhebbers van jachten in het absolute topsegment krijgen de komende tijd meer van dit merk te zien en te horen.

Voor meer informatie: italianyachts.nl

Foto: Italian Yachts Benelux

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht