‘Invasie van speedboten’ op de Rijn jaagt roeiers en scouts schrik aan

Wageningen – Roeiers en zeilers op de Rijn bij Wageningen houden vaak hun hart vast voor speedboten en jetski’s. Volgens de watersporters passeren die soms met opzet dicht en hard langs de kleine bootjes: om ze te pesten.

Zondagmiddag zag Marianna van den Broek, voorzitter van Wageningse Kano Vereniging De Bovenste Polder twintig speedboten heel hard passeren richting Arnhem. ,,Het was echt een invasie van speedboten, sommige matigden hun snelheid, maar de meerderheid voer erg hard door.’’ Van den Broek maakte een video waarop te zien is dat de boten hard langs kleine zeilbootjes varen. ,,Waterscouts waren met tien bootjes op het water. Ze wisten niet hoe snel ze peddelend naar de kant moesten komen. De speedboten voeren naar de sluis bij Driel en kwamen daarna terug.’’ (De Gelderlander)

1 Bericht

 • Zeiler

  5 jaar geleden / 13 juni 2018 om 18:43 uur

  Hoe mooi en smeuïg kun je een verhaal maken!
  De scouts raakte idd volledig in paniek, iedereen begon driftig de roeiriemen in de dollen te steken….en roeiden zo hard als ze konden!
  Toen dat niet lukte zag ik tot mijn verbazing dat ieder overboord sprong om zo snel mogelijk aan de kant te komen!!!
  Het was gewoon chaos, de kinderen zwommen alle kanten op en lieten de lelievletten onbeheerd achter!
  En als klap op de vuurpijl….kwamen de boten ook nog eens terug, speciaal om kleine boten te pesten en met het doel om ze om te laten slaan!!
  En mischien zelf wel om de kinderen, die in alle commotie overboord geslagen waren te overvaren!!!

  Kom ik nu geloofwaardig over???
  Nee, natuurlijk niet!! Mijn verhaal is natuurlijk zwaar over de top en absoluut verzonnen.

  Dit geld ook voor het artikel wat er geschreven is, verhaal wringt aan alle kanten en is alleen opgesteld om de personen die met een snelle motorboot varen in een kwaad daglicht te zetten.
  Erg jammer.

Berichtensectie gesloten.