Informatie voor de watersporter

Is er gelekt? ‘Criminelen azen nog steeds op jachthaven Hermenzeil’

Geertruidenberg – Toen de Brabantse jachthaven Hermenzeil in handen dreigde te komen van de onderwereld, pleegde gemeente Geertruidenberg een coup: het kocht zelf de haven op. Nu de verkoop aanstaande is, blijft alertheid geboden. ,,We krijgen signalen dat criminelen nog steeds interesse hebben.”

Steigers waar vroeger meer dan tweehonderd boten lagen, zijn op zes verlaten bootjes na leeg. Mos groeit op de daken van het voormalige havengebouw, een botenloods en vakantiechalets. Onkruid kruipt tussen elke tegel omhoog. Na het faillissement van jachthaven Hermenzeil in 2016 heeft de natuur het terrein overgenomen.

Ooit was deze plek een gezellige jachthaven aan het Oude Maasje, waar het terras bij de eerste zonnestralen vol zat. Als het aan de Brabantse gemeente Geertruidenberg ligt, keert die gemoedelijke sfeer terug. Het haventerrein gaat binnenkort in de verkoop, met op 29 september een open dag voor potentiële investeerders. Degene met het beste plan wint. Het allerbelangrijkste: de gemeente eist een blanco strafblad. (AD)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht