Informatie voor de watersporter

IT-dienstverlener Atos sponsort olympische voorbereiding van zeilster Marit Bouwmeester

Utrecht – Zeilster Marit Bouwmeester krijgt op weg naar de Olympische Spelen in Londen steun van IT-dienstverlener Atos. Bouwmeester – meervoudig individueel wereldbekerkampioen – wordt beschouwd als één van de grote kanshebbers voor Olympisch goud. Een ambitie waarbij Atos – IT-partner van de Olympische Spelen – haar zal ondersteunen. Het Olympische partnership heeft tot doel door innovatie en IT te komen tot een topprestatie. “Mijn doel is een gouden medaille op de Olympische Spelen in Londen. Zeilen is een technische sport en een goede voorbereiding is van groot belang. Ik ben erg blij dat Atos mij als innovatieve partner ondersteunt om mijn doelen te bereiken”, aldus Bouwmeester.
Innovatieve partner Marit Bouwmeester (23) is een allround zeilster en behaalde in haar discipline – laser Radiaal zeilen – talrijke internationale successen. In de aanloop naar de Olympische Spelen zal Atos Marit op technologisch gebied ondersteunen. Door deze innovatie in haar sport verwacht Bouwmeester haar concurrenten straks een stap voor te zijn. De zeilster is erg blij dat Atos zich aan haar heeft verbonden. “Atos is niet alleen een toonaangevend merk. Zij heeft ook een rechtstreekse relatie met sport en in het bijzonder met de Olympische Spelen. Atos heeft in de afgelopen jaren bewezen dat ze een geweldige partner is voor het IOC en nu dus ook voor mij. Zeilen is een sport waarin de techniek een belangrijke rol speelt en het vaak de kleinste details zijn die het verschil kunnen maken. Ik ben ervan overtuigd dat Atos mij hierbij uitstekend kan ondersteunen.”
“Atos investeert in jong talent om hen te laten excelleren in hun vakgebied. Ook Marit – een jonge, talentvolle en ambitieuze vrouw – gaat voor het hoogst haalbare en dat is een ambitie waarin wij ons herkennen”, vertelt Marianne Hewlett, Senior Vice President Communications van Atos Nederland. “Atos doet er alles aan om de Olympische Spelen vlekkeloos te laten verlopen. Hiervoor is een lange voorbereidingstijd nodig. Voor Marit geldt hetzelfde, ook zij is nu al bezig met haar einddoel: goud in Londen. We zijn er trots op dat we hieraan als innovatieve partner een bijdrage kunnen leveren.”
Een jaar voor het begin van de Olympische Spelen staan begin augustus in Weymouth de Pre Olympics op het programma. Voor Marit Bouwmeester de eerste kans zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Voor Atos een eerste mogelijkheid de IT-systemen op de Olympische wedstrijdlocatie te testen. Vanaf begin augustus gaan Atos en Marit Bouwmeester het partnership met elkaar aan, in beginsel tot en met eind 2012. Namens Marit heeft sportmarketingbureau House of Sports het partnership geïnitieerd.
Over Atos
Atos is een internationale IT-dienstverlener met een jaaromzet van 8,7 miljard euro. Het bedrijf biedt werk aan 78.500 collega’s in 42 landen. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten hi-tech transactieservices, advies en technologie, systeemintegratie en managed services. Atos focust op het aanbieden van zakelijke technologie die klanten vooruit helpt en in staat stelt hun onderneming van de toekomst te creëren. Atos is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en staat genoteerd aan de Paris Eurolist Market. Atos opereert onder de
namen Atos, Atos Consulting & Technology Services, Atos Worldline en Atos WorldGrid.
Meer informatie www.atos.net

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht