Informatie voor de watersporter

Italiaanse Luna Rossa verslaat Zweedse Artemis Racing in eerste voorronde America’s Cup

SAN FRANCISCO – Gisteren heeft in de eerste voorronde van de America’s Cup, waarin de deelnemers strijden om de Louis Vuitton Cup en het recht de huidige Cup-bezitter Oracle uit te dagen, het Zweedse Artemis Racing verloren van het Italiaanse Luna Rossa. Opmerkelijk was dat in deze miljoenen verslindende wedstrijd het vleugelprofielzeil van de Italiaanse boot vanwege ‘een foutje’ vlak voor de race met ducttape bij elkaar gehouden moest worden.

Desondanks won Luna Rossa met twee minuten voorsprong. Dat zat ‘m voornamelijk in de boot ‘handling’ bij het gijpen en overstag gaan met de AC72 bakbeesten. Niet zo verwonderlijk dat de Zweedse boot hier meer moeite mee had. Terwijl de Italianen alle toegestane trainingsdagen hadden volgemaakt, kon Artemis Racing na de jammerlijke crash in dit voorjaar, waarbij een zeiler om het leven kwam, nog maar twee weken de nieuwe boot uitproberen. Dat zij toch nog hebben weten mee te doen, heeft ze weliswaar geen winst op het water opgeleverd, maar wel de sympathie in de harten van veel liefhebbers van deze bijzondere zeilwedstrijden.

De strijd op het water tussen de gigantische AC72-catamarans is vandaag en de komende dagen vanaf 22:00 uur live te volgen op het videokanaal van YouTube.  (Nauticlink, The Star Online, Louis Vuitton Cup en America’s Cup)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht