Informatie voor de watersporter

IVA Driebergen met Nautica studierichting op Kenniseiland HISWA aanwezig

PERSBERICHT
Driebergen, Amsterdam – Ontmoet IVA Driebergen op het HISWA Kenniseiland Van 1 t/m 6 maart is IVA Driebergen vertegenwoordigd op het Kenniseiland van de HISWA Amsterdam Boatshow in de Amsterdam RAI. De nieuwe nautische studierichting van IVA Driebergen start in september van dit jaar. Op het Kenniseiland maken studenten en hun ouders uitgebreid kennis met dé Business School voor de watersportbranche.
Daarnaast ontmoet de student diverse andere opleiders in de watersportbranche. Op het Kenniseiland van HISWA Vereniging is het mogelijk in korte tijd het aanbod in nautische opleidingen te vergelijken. Nooit eerder was daar een Business School vertegenwoordigd. Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de studiemogelijkheden in de watersportbranche is het Kenniseiland dus de aangewezen plek.
“Direct toen we de beslissing hadden genomen om in 2011 te starten met de nautische studierichting hebben we contact opgenomen met HISWA. Recent werd IVA Driebergen lid van de HISWA Business Club. Als eerste resultaat van de samenwerking nemen we deel aan de HISWA Amsterdam Boatshow. Het Kenniseiland biedt een platform om jonge studenten te interesseren voor een toekomst in de watersportbranche. Daarnaast biedt het ons de mogelijkheid de contacten met nautische partners uit het bedrijfsleven verder uit te breiden. Erkend worden door de branche. is een kernwaarde van ons instituut en essentieel voor de aansluiting van opleiding naar werk” aldus Erick Vermei, algemeen directeur IVA Driebergen.
Binnen de IVA werken docenten keihard om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Voor de start in september ligt er een helder en consistent lesprogramma klaar dat goed aansluit op de praktijk. Dit komt mede door de grote betrokkenheid van de bedrijven uit de branche. Zij stellen massaal lesmateriaal en kennis beschikbaar. Bedrijven als Mastervolt, Vetus, Yanmar, Yamaha hebben technische documentatie en materialen ter beschikking gesteld en trainen de huidige IVA-docenten. Andere bedrijven stellen weer informatie beschikbaar voor de commerciële en management vakken.
Waar kunt u ons vinden? Het Kenniseiland ligt midden in de sloepenhal op standnummer 03.205. Vraag naar Caspar Lecluse of Frank Kleyberg.
Meer informatie www.iva-nautica.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht