Informatie voor de watersporter

J70, Nacra 17 en Hallberg-Rassy 412 genomineerd voor 'HISWA Zeilboot van het Jaar 2013'

PERSBERICHT
Amsterdam – Op dinsdag 16 oktober werden tijdens de testdagen in Muiderzand de kanshebbers genomineerd voor de ‘HISWA Zeilboot van het Jaar 2013’; een initiatief van de HISWA Amsterdam Boat Show. De J70, de Nacra 17 en de Hallberg-Rassy 412 zijn in de race voor de gewilde titel. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de openingsdag van HISWA 2013 op woensdag 6 maart in Amsterdam RAI.
De verkiezing ‘HISWA Zeilboot van het Jaar’ is een ereprijs voor zeilboten. Inschrijving staat open voor seriegebouwde jachten die in het kalenderjaar of het voorgaande jaar nieuw op de Nederlandse markt zijn gebracht. Eerder deze week werden ook de genomineerden voor de ‘HISWA Motorboot van het Jaar 2013’ gepresenteerd. De vakjury van HISWA Boot van het Jaar beoordeelde alle aangemelde jachten op vaareigenschappen, design, constructie, prijs/kwaliteitverhouding en innovatief karakter. Op de openingsdag van de HISWA Amsterdam Boat Show 2013 wordt de winnaar bekend gemaakt.
Testdagen
Voor de testdagen werden drie zeer verschillende zeilboten geselecteerd door de jury. “Er was sprake van een comfortabele, extreme en een sportieve boot. Stuk voor stuk geslaagde concepten die toevallig ook meteen de totale breedte van de markt aangeven”, aldus juryvoorzitter Hugo van Wieringen, directeur van Azure Naval Architects.
Het juryrapport over de drie genomineerden voor de ‘HISWA Zeilboot van het Jaar’:
J70
Een makkelijk bedienbare boot. Je kunt er rustig mee varen, maar ook mee racen als een wedstrijdboot. ‘Easy does it’. Praktisch gezien is de J70 een keurige boot die tevens makkelijk trailerbaar is. Scherp geprijsd ten opzichte van andere boten in dezelfde klasse. Sportieve boot, maar niet te extreem.


 
Nacra 17
Dit concept is goed gelukt. Het is een groot plezier om met deze boot, met aardig veel stabiliteit, te varen. De Nacra 17 is van deze tijd; de nieuwe generatie catamaran zeilen. Er zijn drie standen bedacht voor de zwaarden. Je moet echter heel goed weten wat je moet doen, anders is het een moeilijke boot om op te varen. Extreme boot, maar ook goed te varen door mixed bemanning


Hallberg-Rassy 412
Een snel varende familieboot. De Hallberg-Rassy 412 voldoet aan hoge standaarden en is netjes afgewerkt. De boot is tot in de puntjes afgewerkt. De zeileigenschappen voor deze boot springen eruit. Ook is een verblijf aan boord voor lange tijd mogelijk. De kuip is goed beschut. Binnen is de ergonomie perfect.De HISWA Amsterdam Boat Show 2013 vindt plaats van 6 tot en met 10 maart in Amsterdam RAI.
Meer informatie www.hiswa.nl en www.amsterdamboatshow.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht