Jaarlijks benefietgala KNRM brengt reddingmaatschappij 411.000 euro op ten behoeve van brandstof

Noordwijk – Het jaarlijkse benefietgala, waar 450 gasten aanschoven in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, heeft een totaaldonatie van € 411.000,- opgeleverd. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) besteedt het geld aan brandstof voor de ruim 70 reddingboten.

De galagasten kregen niet alleen een uitgebreid menu voorgeschoteld, maar maakten ook uitgebreid kennis met de KNRM. Aan het einde van de avond overhandigde commercieel directeur Stephan Stokkermans van Huis ter Duin de cheque met de opbrengst van de avond aan Cees van Duyvendijk, voorzitter van de KNRM.

Het resultaat van de avond werd voornamelijk bepaald door de tafelverkoop aan uiteenlopende bedrijven en particulieren, die de KNRM een warm hart toedragen. Door een veiling en een loterij werd de opbrengst nog verder verhoogd. Het meest opvallende veilingstuk was een groepsbezoek aan Het Torentje, met een persoonlijke rondleiding door minister-president Mark Rutte.

De eregast van het Reddersgala, minister Melanie Schultz van Haegen, memoreerde in haar toespraak aan het unieke karakter van het ‘instituut’ KNRM, dat geheel past in de Hollands Glorie van de zeevarende natie. (KNRM)