windverwachting

Jaarlijkse ontmoeting van oude houten zeilboten Oud-Zeilend-Hout op 28 en 29 juni 2014 in Balk

Persbericht
oudzeilendhout_2014Balk – Op 28 en 29 juni organiseert de Stichting Oud-Zeilend-Hout haar jaarlijkse evenement voor oude houten wedstrijdzeilboten, boten die in ‘normale’ wedstrijden niet meer aan de start verschijnen.
Het is voor de 8e maal dat de stichting een dergelijk evenement organiseert, dit jaar in samenwerking met de Watersportvereniging ‘Sleattemermar’. Ook in 2010 hebben we het evenement al eens samen georganiseerd. Het evenement wordt gehouden op het Slotermeer bij Balk.
We rekenen natuurlijk zoals gebruikelijk weer op een groot aantal Larken. Ook 12m2 BM, ZM-jollen, W-klasse en 7m10 schepen verwachten we zeker weer aan de start. Daarnaast kunnen we vast ook weer oude houten Finnjollen, Flying Dutchmen, Tempo Scow’s en OK-jollen inschrijven: houten boten die minstens 35 jaar oud zijn, sommige meer dan 50 jaar oud, een enkeling zal zelfs rond de 100 jaar oud zijn.
Bijzonder is dit jaar dat we toezeggingen hebben ontvangen voor de deelname van zeilers die een ‘Vrijbuiter’ bezitten. Bovendien is de Vrijbuiter dit jaar door Oud Zeilend Hout gekozen tot ‘boot van het jaar 2014’. Ooit een spectaculaire klasse, die vanaf 1918 tot WOII een dynamische ontwikkeling kende. Weinig Vrijbuiters hebben echter de vele jaren overleefd, zeven voor zover nu bekend. (Zie www.vrijbuiter-klasse.nl) De Vrijbuiter-klasse was een zgn. vrije-, experimenteerklasse met maar een paar beperkingen. Het zeiloppervlakte was maximaal 15 m2 groot, de huid moest minstens 12 mm dik zijn en de kuip mocht niet groter zijn dan 2 m2. Het waren de ‘race-machines’ van voor de oorlog.
We zullen de wedstrijdbanen zo uitleggen dat de wedstrijden ook vanaf de wal te volgen zijn.
De Watersportvereniging “Sleattemermar” heeft een mooi clubhuis ” ‘t Roefke” aan het Tsjamkedykje op het Balkster strand met prachtig uitzicht over het Slotermeer.
Op zaterdag 28 juni zullen 3 wedstijden verzeild worden, op zondag zijn dat er 2. De eerste start op zaterdag zal om 12:00 uur zijn, op zondag om 10:30 uur.
Meer informatie www.oudzeilendhout.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X