Informatie voor de watersporter

Jachtclub Scheveningen opent 11 mei nieuw havenkantoor direct bij steigers voor passanten

PERSBERICHT
Scheveningen – Op vrijdag 11 mei wordt om 11 uur het nieuwe havenkantoor van Jachtclub Scheveningen officieel geopend door de Haagse wethouder sport Karsten Klein. De nieuwe locatie ligt direct bij de steigers voor passanten. Vanuit hier kan aan bezoekende schepen optimale service worden geboden.
Naast uitgebreide sanitaire voorzieningen is het kantoor ook voorzien van WiFi, computers met toegang tot het internet en camera’s voor een optimale begeleiding van de bezoekende jachten. De uitgebreide sanitaire voorzieningen met douches en wasmachines zijn dag en nacht bereikbaar. Internet toegang wordt gefaciliteerd door computers in het kantoor en een krachtig WiFi toegangspunt wat de gehele haven bestrijkt. Een aantal strategisch opgestelde camera’s assisteren de havenmeester om inkomende schepen vroegtijdig te signaleren zodat hij ze kan verwelkomen en direct naar een ligplaats kan begeleiden en eventueel assistentie kan verlenen bij het aanleggen.
De voorzitter van de Jachtclub George Jautze stelt: “Dit is opnieuw een belangrijke stap om onze dienstverlening aan watersporters te verbeteren. Jachtclub Scheveningen wordt daarmee nog aantrekkelijker voor passanten uit binnen- en buitenland” Het havenkantoor zal ook in de wintermaanden open zijn, onder andere ten behoeve van de schepen die meedoen aan de winterwedstrijden op de Noordzee om de IJspegel Trophy Jachtclub Scheveningen is gelegen in de haven van Scheveningen met directe toegang, zonder sluizen, naar de Noordzee.
Naast toertochten worden ook vele wedstrijden georganiseerd zoals de Noordzee Regatta (NSR) en de winterwedstrijden om de IJspegel Trophy. In de twee clubhuizen, ‘At Sea’ en ‘Het Spuigat, kan op verschillend culinair niveau een heerlijke maaltijd worden genuttigd. Passanten die Scheveningen willen verkennen of het mooie centrum van Den Haag willen bezoeken kunnen bij de havenmeester fietsen huren. De haven van Scheveningen is ook goed te bereiken per auto en openbaar vervoer. Op loopafstand van de jachtclub vindt u strand en de zee.
Meer informatie www.jachtclubscheveningen.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht