Jachthaven 'De Viking' aan het Veerse Meer breidt uit tot 153 ligplaatsen en heet voortaan 'Oesterhaven'

PERSBERICHT
Wolphaartsdijk – Deze winter wordt er een nieuwe jachthaven gebouwd in Wolphaartsdijk aan het Veerse Meer. De Oesterhaven is een uitbreiding van de jachthaven bij Zeilschool “De Viking”, maar de activiteiten zullen worden gesplitst in twee bedrijven.
Uitbreiding jachthaven
Zeilschool De Viking is sinds 2004 bezig met haar uitbreidingsplan. De huidige jachthaven wordt vergroot met 95 nieuwe ligplaatsen. Het bestemmingsplan is inmiddels aangepast en begin januari gaan de werkzaamheden van start. De nieuwe haven, de Oesterhaven, zal op 31 maart 2012 feestelijk worden geopend en 153 ligplaatsen tellen met boxen van 8 tot 15 meter lengte en een diepte van 2,70 meter.
Oesterkweek
Dit jaar heeft De Viking meegedaan aan een proefproject van Roem van Yerseke om Veerse Meer oesters te kweken in manden. De groei en de kwaliteit van de oesters is boven verwachting en de Oesterhaven zal voor haar ligplaatshouders doorgaan met de kweek van deze oesters. Een jachthaven is meer dan een parkeerplaats voor een boot. Watersporters moeten ook kunnen genieten van het zeebanket uit “eigen tuin”. Daarom biedt de Oesterhaven iedere ligplaatshouder jaarlijks gratis vier dozijn Veerse Meer oesters.
Meer informatie www.oesterhaven.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X