Jachthaven Wemeldinge groeit met 120 naar 600 ligplaatsen

WEMELDINGE – De plannen om de jachthaven van Wemeldinge uit te breiden met rond de 120 ligplaatsen nemen serieuze vormen aan. Inmiddels staan de neuzen van ontwikkelaar, gemeente en provincie dezelfde kant uit en dus was het tijd voor een inloopavond voor omwonenden van de jachthaven en andere belangstellenden. Die kregen, waar nodig, uitleg over hoe het er straks rond april 2012, gaat uitzien.

De uitbreiding moet volgens de uitgewerkte plannen gerealiseerd worden in het meest noordoostelijke deel van de voorhaven. Op dit moment heeft de haven rond de 450 ligplaatsen. De uitbreiding met 120 ligplaatsen zou de jachthaven van Wemeldinge tot de grotere van Zeeland maken.

Er lijkt weinig weerstand tegen het plan. En dat bleek ook uit de opkomst tijdens de inloopavond, maandag, die werd gehouden in het havenkantoor. De opkomst was niet groot en de vragen die werden gesteld gingen voornamelijk over de invulling van de vier extra aan te leggen steigers en parkeergelegenheid.

De belangstelling voor ligplaatsen in de jachthaven van Wemeldinge is groot. Momenteel is er een wachtlijst van zo’n 120 tot 130 mensen. (Omroep Zeeland, PZC)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X