Jachtmakelaardij Kranerweerd start eigen tweedehands boten site met buitenlandse jachtmakelaars

PERSBERICHT
Zwartsluis – Door de steeds verdere ontwikkeling van het medium internet is de botenmarkt mondiaal geworden. Hierdoor is het op internationaal niveau bundelen van krachten een pré geworden.
Het verkoopvak is door nieuwe media en klantenbenadering in het algemeen, sterk veranderd. De tijd dat een potentiële botenkoper met de “Vaarkrant” onder zijn arm met omcirkelde advertenties werven en makelaars afreed is ver vervlogen. De tijd dat een klant kon worden ontvangen in een overall en de werf werd rondgeleid ook!
Het verkopen van een boot is een fulltime, specialistisch beroep geworden dat door vele werfbazen niet meer naast het bouwen van jachten kan worden gedaan. In de huidige economische tijd zien we daardoor dat er grote behoefte is aan het inschakelen van een verkoopkanaal en dat de jachtbouwer zich weer kan richten op het vak waarin hij goed is: boten bouwen! Op deze behoefte wordt ingesprongen door Han Tybout en Johan Schoppert van “De Kranerweerd Jachtmakelaardij” in Zwartsluis.
Beide heren hebben ruime ervaring in de verkoop van nieuwe en gebruikte schepen en zijn daarnaast beëdigd en gecertificeerd jachtmakelaar. De verkoop van zowel nieuwe als goede gebruikte jachten versterkt elkaar en garandeert een synergie-effect.
Met deze wetenschap in het achterhoofd is er door de heren een nieuw concept gelanceerd onder de naam Yacht-Gallery.
The Yacht-Gallery is een samenwerkingsverband tussen drie bedrijven:
De Kranerweerd Jachtmakelaardij te Zwartsluis (NL), Chesa Yacht te Düsseldorff (D) en Imperial-Motoryachts te Southampton en London (GB).
Hiermee ontstaat een gebruikt jachtaanbod van zo’n 200 schepen. Daarnaast vertegenwoordigen deze bedrijven vooralsnog 5 nieuwbouwmerken en bestieren gezamenlijk de wereldwijde markt! De vertegenwoordigen de volgende werven: Numarine, Super Lauwersmeer, Serious Yachts, Viking Marin en Didden Jachtbouw.
Meer informatie www.yacht-gallery.com