Informatie voor de watersporter

Jachtontwerper Ludo van Well exposeert in april met maritieme kunst in GalleryMaritime

PERSBERICHT
Middelburg – Als nautisch architect en bedenker van markante verbeteringen en vernieuwingen in yachtdesign neemt beeldhouwer Ludo van Well de uitdrukking ‘scheepjes op het droge’ letterlijk. Hij werkt dat oer Nederlandse gezegde uit in vele varianten, de ene keer serieus en de andere keer met een vleugje humor. Het materiaal waarin hij werkt is divers zoals hout, marmer, natuursteen, koper, klei, brons of tin. Ontwikkelingen in zijn werk als naval architect laat hij ons volgen via de accentverschillen in zijn beeldend werk.
Eind tachtiger jaren creëerde Van Well beelden waarin de strijd in zeilregattas centraal stond. De kwetsbaarheid van de zeiler in heftige stormen werd vaak treffend weergegeven. In het daarop volgende decennium lag het accent op het experiment en bijzondere materiaalverbindingen. De serie uit die periode noemt hij; Hybriden. En, nadat hij zich rond de eeuwwisseling permanent in Zeeland vestigde zien we hem als beeldhouwer teruggrijpen naar authentieke vormen en toepassingen van materialen die refereren aan de traditionele Zeeuwse scheepsbouw. “Inspiratie ligt hier voor het oprapen”, aldus de kunstenaar.
In de Driekill combineert hij schelpvondsten met koper en hout wat het object een uiterst fragiele vorm- en eigentijdse uitstraling geeft. In zijn meest recente serie “Message in a Bottle” wijst Van Well erop dat eeuwenlang opgebouwde kennis van nautische architectuur niet te snel moeten worden vergeten maar trots moet worden bewaard en beschouwd.
Lezen en bladeren in maritieme boeken kan ook in de galerie, er ligt een stapel boeken over maritieme kunst ter inzage en te koop. Toegang in de galerie is gratis.
Van Well expositie is de zien vanaf 3 april tot en met 30 april 2011. GalleryMaritime is geopend donderdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en na afspraak tel. 06 22591452 (ook voor groepen).
Meer informatie www.gallerymaritime.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht