Informatie voor de watersporter

Jachtverhuurder Hatenboer en Van Iersel Nautische Opleidingen organiseren vaarles en korte vaarcursussen

PERSBERICHT
Nieuwegein, Helvoirt – Vanaf nu bieden Hatenboer Yachtcharter en Van Iersel Nautische Opleidingen korte vaarcursussen voor motorjachten. Door deze unieke samenwerking hebben klanten de mogelijkheid om onder professionele begeleiding vaarles te nemen voordat men op vaarvakantie gaat.
Hatenboer Yachtcharter is een van de grootste verhuurders van motorjachten in Nederland. De vloot bestaat uit zo’n 40 jachten, die zonder vaarbewijs te bevaren zijn. Rodney Pereira, eigenaar: “Het is geweldig om met zo’n boot op pad te zijn. Maar mensen zijn vaak huiverig om ermee te varen als ze geen ervaring hebben. Daarom bieden hen wij graag deze vaarcursus.”
Niels van Iersel, oud binnenvaartschipper uit Brabant, biedt sinds zes jaar praktijk vaarcursussen op meerdere niveaus. Zijn bedrijf “Veilig op het water” is CWO gecertificeerd. Van Iersel: “Ik heb in het verleden als binnenvaartschipper hachelijke situaties meegemaakt met mensen die niet gehinderd door enige kennis of ervaring het water opgingen. Kijk in de zomer maar eens bij een willekeurige sluis. Varen moet synoniem zijn aan ontspanning, geen gevecht.”
De jachten van Hatenboer kunnen zonder vaarbewijs bevaren worden. Toch is basiskennis van het varen wel gewenst. Een middag op het gemak oefenen op een motorjacht is dan ideaal. Hierbij wordt o.a. aandacht geschonken aan (praktische) theorie, verkeersregels en aan de meest voorkomende situaties waarmee men op het water, in de haven, in de sluis etc. geconfronteerd kan worden. Na een succesvolle afronding van een dagcursus ontvangt men het CWO diploma Motorboot I.
Voor meer informatie: www.veiligophetwater.nl  of www.hatenboer.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht