Informatie voor de watersporter

Jachtwerf B. de Groot viert '50 jaar Pikmeerkruisers' op 1 juni met een open huis

PERSBERICHT
50_jaar_pikmeerkruiserGrou – Medio 2013 bestaat Jachtwerf B. de Groot uit het friese Grou, bouwer van de Pikmeerkruisers, een halve eeuw. In die tijd zijn er ruim 550 schepen van stapel gelopen waarvan de eerst boten nog steeds rond varen. Om dit heugelijke feit te vieren heeft de jachtwerf op zaterdag 1 juni haar deuren geopend en wordt iedereen die aan dit bestaan heeft bijgedragen van harte uitgenodigd.
Nadat de werf in het begin van de jaren 60 in de dorpskern van Grou begon met het bouwen van stalen kruisers van zo’n 7 tot 8 meter lengte is de werf begin jaren 80 verplaatst naar haar huidige locatie aan de Oedsmawei in Grou en werd de productie opgevoerd tot zo’n 15 schepen per jaar met een lengte tot ruim 14 meter. Naast de overbekende open kuip kruisers werden ook de achterkajuit en Flybridge modellen ontwikkeld die momenteel worden afgezet in geheel europa. Midden jaren 90 zijn de productiehallen gemoderniseerd waardoor tot op de dag van vandaag het kwaliteitsniveau van zowel de werf als de Pikmeerkruisers op een zeer hoog niveau staat.
Uiteraard is ook iedereen van harte welkom die wel eens wil zien hoe en waar de Pikmeerkruisers worden gebouwd. Voor een feestelijke omlijsting inclusief hapje en drankje wordt uiteraard gezorgd en ook zullen diverse toeleveranciers aanwezig zijn om hun diensten en producten te tonen.
Meer informatie  www.pikmeerkruiser.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht