windverwachting

Jachtwerf Breehorn failliet verklaard, maar doorstart niet uitgesloten

Woudsend – Het bankroet is uitgesproken over jachtwerf Breehorn in Woudsend. Daarmee komen twaalf werknemers op straat te staan. Breehorn maakte de gelijknamige luxejachten en ook polyester zeilboten. Minder vraag en een forse schadeclaim door een productiefout werden de bouwer en makelaar fataal. De werf werd verantwoordelijk gehouden voor kielproblemen bij een jacht en schikte de zaak. Het bedrijf vroeg het faillissement uiteindelijk zelf aan. De schuldenlast is enkele tonnen euro’s, zegt curator Matthijs Sturms. Er is al interesse getoond voor een doorstart. (Friesch Dagblad)

1 Bericht

 • piet

  10 jaren geleden / 23 december 2011 om 20:13 uur

  Woudsend, 23 december 2011

  Beste allemaal,

  Na regen komt zonneschijn. En regen heeft Breehorn de laatste maanden volop gekend. De economisch malaise die de jachtbouw in Nederland zwaar trof, heeft er voor gezorgd dat ook Breehorn BV met de huidige bezetting niet meer verder kon. Tot verdriet van velen heeft eigenaar Oscar Kamp op 6 december 2011 het faillissement van Breehorn BV moeten aanvragen.

  Zonneschijn
  De afgelopen twee weken hebben we samen met de curator gewerkt aan de noodzakelijke zonneschijn. Na intensief overleg en zorgvuldige beraadslaging heb ik besloten de jachtwerf die mijn vader in 1963 startte, weer terug te kopen. In een sterk afgeslankte vorm, met zeven medewerkers, zal ik de werf vanaf vandaag weer voortzetten.

  Trouw
  In de turbulente weken die achter ons liggen heb ik gemerkt dat trouwe Breehorn zeilers erg meeleven met het lot van de werf. Dat geeft vertrouwen voor een nieuwe toekomst. Telefonisch heb ik contact gehad met de eigenaren van de schepen die nu in aanbouw zijn. Dat gaat goed komen.

  Bel Lars
  Situaties als deze leveren altijd veel vragen op. Schroom niet om mij rechtstreeks te bellen. Ook tussen Kerst en Nieuwjaar blijf ik bereikbaar; er is een hoop werk te doen. Het nummer blijft vertrouwd: 0514 59 2233

  Ik wens jullie een goede jaarwisseling en hoop natuurlijk van harte dat we elkaar in het voorjaar weer in Woudsend zien.

  Met vriendelijke groet,

  Lars van den Berg

  Over Breehorn
  In 1963 begon Laus van den Berg in Elahuizen met de bouw van open zeilboten. Na successen met Skarls en de enige echte Polyvalk, begonnen mijn ouders in 1981 met de eerste Breehorn 37 waarvan er in Elahuizen bijna honderd werden gebouwd.

  Als opvolger in het familiebedrijf nam ik de werf in 1993 over. Bij de verhuizing naar Woudsend in 1997 hebben we de werf omgedoopt in Breehorn om vervolgens de range verder uit te breiden. Na 15 jaar in het bedrijf maakte de onrust zich van mij meester. Ik heb de werf in 2005 verkocht en een Breehorn 41 gebouwd om met het gezin de oceaan te bezeilen. Inmiddels zijn we alweer twee jaar terug en is het tijd voor een nieuw Breehorn avontuur.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X