Informatie voor de watersporter

Jachtwerf Haarsma bouwt stalen motorjacht Langenberg NXG38 met grote ramen en vier openslaande deuren voor 'buitengevoel'

PERSBERICHT
Nieuwebrug – De Langenberg NXG38 is de jongste telg in de nieuwe Langenberg NeXt Generation serie. Het ontwerp is de opvolger van de vertrouwde Langenberg Cabin serie. Het schip is getekend vanuit de wens om comfort, modern design en kwaliteit samen te laten gaan.
Aan boord beleeft u dat binnen, buiten is. Dit gevoel wordt gecreëerd door de grote ramen in het stuurhuis met vier openslaande deuren naar de kuip. Het buitengevoel wordt geoptimaliseerd door het geïntegreerde panoramadak van 2.00 x 1.80 meter. Dit dak kan voor de helft elektrisch worden geopend. Maar ook benedendeks is er veel meer contact met buiten door de enorme patrijspoorten.
Comfort wordt gewaarborgd door onder andere de vlakke vloer tussen het stuurhuis en de kuip, de brede trappen en gangboorden, en de toegankelijkheid vanaf de wal. De indeling van de Langenberg NXG38 mag u zelf bepalen. Het eerste schip in aanbouw wordt uitgevoerd met een rondzit in het stuurhuis, een eigenaarshut met Frans bed, een gastenhut (bed van 1.30 meter breed), gescheiden douche- en toiletruimte en een uitgebreide keuken. Bij het eerste in aanbouw zijnde schip is gekozen voor een modern interieur, maar ook een meer traditioneel interieur behoort tot de mogelijkheden. Op het achterdek vindt u een vaste U-bank, die eventueel te overdekken is met een tent of een zonneluifel.
Met de modern vormgegeven bijlboeg snijdt het schip door het water. Hierdoor is er aanzienlijk minder weerstand in het water. Dit komt de snelheid ten goede. Met de 82pk Solé motor wordt al bij 1900 tpm de rompsnelheid van 15 km bereikt. De stabiliteit is gewaarborgd door de vorm van het onderwaterschip en het gewicht (romp 6 mm staal).
Het moderne design komt overal terug in dit schip. Net zoals in de auto-industrie, zijn de ronde vormen weer wat hoekiger en stoerder gemaakt. Ook is er veel aandacht aan de details besteed: een verborgen zwemtrap (cassette), een elektrisch neerklapbare mast op het stuurhuis en de bijzondere bolders zijn maar een paar voorbeelden.
Technische gegevens:
lxbxd 11.70 (loa) x 3.90 x 1.17 m,
kruiphoogte 2.45 m,
waterverplaatsing 12 ton,
motorisering Solé 82 pk,
prijs vanaf € 217.500,
Meer informatie www.jachtwerfhaarsma.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht