Informatie voor de watersporter

Jachtwerf Kuiper presenteert op HISWA te Water de primeur van de IF Boat, de moderne versie van de International Folkboat ofwel de Marieholm IF

PERSBERICHT
Sneek – Van 5 t/m 9 september 2018 vindt de jaarlijkse botenbeurs “HISWA te water” plaats in de Bataviahaven van Lelystad. Het Sneker bedrijf Jachtwerf Kuiper van Karel en Merdeka Kuiper heeft de primeur om hier met de eerste nieuwe IF-Boat te exposeren.

De ‘International Folkboat’ is in Nederland vooral bekend onder de naam ‘Marieholm IF’. Dit Zweedse ontwerp van Tord Sundén is al meer dan 50 jaar een begrip bij vele zeilliefhebbers vanwege haar mooie klassieke lijnen en fantastische zeileigenschappen. Het initiatief voor de nieuwe IF-Boat komt van Peter Grönlund van Seacamper uit Berlijn. De erven van Tord Sundén hebben hem de rechten gegeven om de IF-BOAT opnieuw in productie te nemen, gebouwd met hoogwaardige en moderne materialen, maar wel volgens de normen van het Zweedse IF klasseverbond. Een klassieke daysailer in een nieuwe editie.
Jachtwerf Kuiper verhuurt onder de naam FrieslandZeilen al ruim 10 jaar Marieholm IF en 26 en is er trots op om zich op de ‘HISWA te water’ als exclusief dealer van de nieuwe IF-Boat te presenteren. Belangstellenden zijn van harte welkom om de boot tijdens de beurs in Lelystad bij stand B-32 te komen bezichtigen. Naast de IF-Boat zal Jachtwerf Kuiper hier ook een HABER 660 motorsailer van de werf HABER YACHTS exposeren. Een verrassend ontwerp met veel ruimte, bedieningsgemak en goede zeileigenschappen. Volgens Kuiper ideaal voor Nederlandse toerzeilers, mede door de geringe diepgang en mogelijkheid om ermee droog te vallen.
Meer informatie www.jachtwerfkuiper.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht