Informatie voor de watersporter

Jachtwerven kiezen massaal voor Hempel’s Silic One als duurzaam alternatief

Jachtwerven en watersportbedrijven door heel Nederland, waaronder Marina Stavoren, Multiship Holland en Jachthaven bouwmeester, hebben Hempel’s Silic One, een innovatief Fouling Release System, omarmd. Deze stap markeert een belangrijke verschuiving naar duurzamer en efficiënter varen.

Silic One maakt gebruik van geavanceerde siliconentechnologie om boten te voorzien van een gladde, weerstand-verminderende coating. Dit resulteert in lagere brandstofkosten, hogere snelheden en een oppervlak waar organismen zich slecht aan kunnen hechten.

Lijst met gecertificeerde Silic One Application Centres groeit

Tot nu toe zijn verschillende watersportbedrijven, waaronder Jachthaven Hindeloopen, Jachtwerf de Boeier, Jachthaven de Toekomst, Watersportservice Berend Mink en watersportbedrijf De Welle officieel erkend als Silic One Application Centres. Deze plekken fungeren als gespecialiseerde kenniscentra voor fouling release systemen, in samenwerking met de FOV en Hempel Yacht.

Word een gecertificeerd Silic One Application Centre

Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact opnemen met de FOV of Hempel Yacht voor meer informatie over het certificeringsprogramma. Dit programma biedt een unieke kans om voorop te lopen in duurzame verfsystemen.

Over de FOV

De Friesche Olie- en Verfhandel (FOV) is toegewijd aan duurzame verfsystemen, wat al sinds onze oprichting een essentieel onderdeel is van onze identiteit. Wij bieden topkwaliteit in verf, coatings, lakken en oliën, met een focus op duurzame bedrijfsvoering en verf sytemen.

Voor meer informatie: fov.nl

Foto: Friesche Olie- en Verfhandel

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht