windverwachting

James Bond-achtige oceanografische ‘onderzoekstoren’ SeaOrbiter lijkt er nog te gaan komen ook

Parijs – Curieuze onderneming in Frankrijk. De drijvende toren voor wetenschappers SeaOrbiter – half boven en half onder water, die Jacques Rougerie heeft bedacht en al decennia bezighoudt – lijkt echt gebouwd te gaan worden. Volgend jaar voorjaar op werven in Saint-Nazaire en Cherbourg. De bouw zal 18 maanden in beslag gaan nemen.

Voor het project is in totaal 40 miljoen euro nodig, die Rougerie nu voor 75 procent binnen zegt te hebben. Dit geld komt van onder meer Rolex, National Geographic, en de industriële consortia ABB, en Technip. Ook de scheepswerf DCNS wil wel mee investeren in de bouw van deze opmerkelijke schildwacht van de zee, volgepropt met duurzame oplossingen en met een wetenschappelijke missie. Het gevaarte moet onderdak gaan bieden aan zo’n 20 man en helpen bij het doorgronden van de de biosferen van de oceaan.

Nu dat het er steeds meer op lijkt dat zijn levenswerk écht gerealiseerd zal kunnen worden, grijpt Rougerie alle kansen aan voor ‘het laatste financiële zetje’ middels een stukje crowdfunding via de Kisskissbankbank. Vanaf 10 euro kan iedereen meedoen. Rougerie wil z’n budget voor de ideale uitvoering in 90 dagen definitief sluitend krijgen. (Nauticlink, SeaOrbiter, LeFigaro, MetroNews.fr, DailyMail)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X