Informatie voor de watersporter

Je zeildiploma halen tijdens herfstvakantie-zeilkamp bij zeilschool Pean in Friesland

PERSBERICHT
Akkrum-Nes – Deze herfstvakantie zijn meer dan 25 kinderen uit het hele land bij zeilschool Pean aan het trainen. Zij proberen de laatste openstaande punten van hun zeildiploma te halen. Terwijl de meeste kinderen in de herfstvakantie aan een museum of de bioscoop denken, trotseren deze sporters regen en wind om het fel begeerde CWO diploma te verdienen.
pean_herfstvak
Zeilschool Pean laser Pico (1)
“De omstandigheden zijn optimaal om de jonge zeilers te trainen”, vindt Christophe Meijer van zeilschool Pean. “In de buien trekt de wind fors aan en verandert hij van richting terwijl na de bui de wind weer inzakt. In de opklaringen warmt de zon iedereen weer lekker op. Juist die afwisseling zorgt ervoor dat de cursisten maar ook de trainers op de top van hun kunnen moeten functioneren”.
Wanneer de cursisten rond 17:00 uur voldaan van het water komen, brandt de houtkachel en staat de warme chocomelk klaar. ’s Avonds is er nog zeiltheorie en een avondspel.
Direct na dit herfstkamp organiseert zeilschool Pean een weekend waarin potentiële nieuwe instructeurs komen trainen. Maar liefst 36 jongeren, ook uit heel Nederland, komen trainen. Na dit weekend besluiten ze of ze zich willen inschrijven voor de pittige maar leerzame opleiding tot ISAF-CWO Zeilinstructeur.
Meer informatie www.pean.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht