Informatie voor de watersporter

Jetten Shipyard in Sneek door broers Jetten verkocht aan algemeen directeur Jeannot Grim

PERSBERICHT
Sneek – De broers Marcel en Sander Jetten hebben hun werf Jetten Shipyard in Sneek verkocht aan algemeen directeur Jeannot Grim. Door het management en eigendom uit handen te geven, willen ze het bedrijf een solide basis geven voor verdere internationale groei.

De broers Marcel (l) en Sander Jetten, de nieuwe eigenaar Jeannot Grim en de Jetten Beach 45 (foto’s Jetten Shipyard)

De familie Jetten blijft nauw betrokken en werkzaam bij de Friese werf, die een sterke groei doormaakt. Jetten Shipyard is ook al jaren in het buitenland actief en is trendsetter door de voortdurende ontwikkeling en innovaties bij de bouw van aluminium en stalen jachten. Mede door het winnen van de European Power Boat of the Year Award 2015 en 2017 groeide de internationale belangstelling verder.
Marcel Jetten licht de verkoop toe: “Twintig jaar geleden ben ik samen met mijn broer Sander een jachtwerf begonnen, nadat we jarenlang voor derden hadden gewerkt. Boten ontwikkelen en bouwen vinden we allebei het mooiste dat er is. Het managen van een steeds maar groeiend bedrijf leidde de aandacht daar steeds verder van af. Door de verkoop van onze aandelen kunnen we ons nu weer helemaal concentreren op waar we het beste in zijn.”
Marcel Jetten blijft zich richten op ontwikkeling en bouw van custom jachten. Sander Jetten legt zich naast engineering verder toe op het onderhoud en de refit van motorjachten. De aftersales van de werf beantwoordt daarmee de toenemende vraag van klanten, ook internationaal.
Jeannot Grim is sinds eind 2016 algemeen directeur van Jetten Shipyard en blijft in die functie actief. “Operationeel gaat er niet heel veel veranderen. Ik heb jarenlange ervaring in het managen van bedrijven, ook internationaal, en denk dat ik dit sterk groeiende bedrijf een stevige basis kan geven op de internationale markt. De schaalvergroting en wereldwijde vraag vereisen organisatorische ontwikkeling en het borgen van het hoge kwaliteitsniveau waar Jetten Shipyard om bekend staat.
De huidige orderportefeuille van Jetten Shipyard omvat diverse schepen, waaronder een 23 meter Custom Yacht, Beach 45, Beach 65, series van 38 AC’s en 38 Cabrio’s, 45 AC’s, 42 MPC’s en 41 AC’s Business Editions, speciaal ontwikkeld voor de verhuurmarkt.
Meer informatie www.jettenshipyard.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht