windverwachting

Jeugdzeil-promotor Zeilschool Pean op HISWA te Water met wedstrijdboten en zeilende klomp

Amsterdam, Akkrum-Nes (Frl) – De Friese zeilschool Pean is gevraagd om jeugdzeilen te promoten op de grootste in-water-bootshow van Noord-Europa. Deze beurs is van 28 augustus tot en met 3 september a.s. in de Amsterdam Marina Het is dan nog zomervakantie en dus verwacht de organisatie ook veel kinderen.

Zeilschool Pean is blij dat zij gevraagd is op deze beurs aanwezig te zijn. “Het was echt een last-minute-vraag. We hebben meteen “ja” gezegd.“, vertelt Christophe Meijer van Pean. Op deze manier wil Pean jeugdzeilen maar ook Friesland als watersportprovincie internationaal positioneren.
Normaal duurt de aanloop naar zo’n grote beurs enkele maanden. Bij Pean hebben ze twee weken de tijd om alles te organiseren. “We hebben de koppen bij elkaar gestoken en een heel leuk programma bedacht. We nemen Laerlings mee (2-persoonskielboot) zodat de jeugd wedstrijdjes kan varen. De winnaar van de dag krijgt een prijs. Ook hebben we een hoop spelletjes. Kinderen kunnen bijvoorbeeld zelf een armbandje maken van zeillijnen”, aldus Meijer van Pean.
Uniek is dat Pean ook haar zeilende klomp meeneemt naar Amsterdam. Op zo’n grote internationale beurs komen veel buitenlanders. Meijer: “We verwachten dat veel mensen wel even op de foto willen in die klomp.”
De timing van deze beurs is ideaal voor Pean. De Friese zeilschool kan zo haar nieuwe educatieve zeilkampen “schoolzeil” extra onder de aandacht brengen. Schoolzeil is een volledig eigentijds concept waarbij schoolwerk en zeilkamp worden gecombineerd. In de herfstvakantie staan leerstrategieën & zeilen centraal. In de kerstvakantie is het programma gericht op profiel- en studiekeuze & zeilen. In de meivakantie herhaalt Pean het succes van het bètazeilkamp van afgelopen jaar: bijspijkeren van of examentraining in bètavakken in combinatie met zeilen.
Meer informatie www.pean.nl en www.schoolzeil.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X