Joystick besturing van Mercury Marine nu ook voor boten met dubbele inboard motoren

Amsterdam, Verviers (B) – Mercury Marine, ‘s werelds grootste fabrikant van motoren voor pleziervaartuigen, kondigt de lancering aan van Joystick Piloting for Inboards (JPI) op boten met een dubbele motor. De toepassing met enkele motor werd in januari al aan het publiek voorgesteld op de Düsseldorf Boat Show. Voortaan is Joystick Piloting for Inboards ook voor grotere boten met dubbele motor mogelijk.
Mercury Marine is enthousiast over de uitbreiding van dit aanbod naar grotere boten met dubbele motor. Hierdoor kunnen klanten met een speedboot met enkele motor, maar ook klanten met een grotere boot met dubbele binnenboordmotor profiteren van de joy sticktechnologie.
Boeg- en hekschroeven kunnen met de joystick worden bestuurd voor een ultieme controle over de boot en een aangenamere pleziervaart. Het joysticksysteem van Mercury reageert sneller dan andere joysticks die op de markt zijn gebracht. Het systeem is ontworpen voor Mercury’s bekroonde reeks van speciale benzine en diesel binnenboordmotoren.
Boten met een binnenboordmotor zijn traditioneel moeilijk aan te meren. Joystick Piloting for Inboards biedt ultieme manoeuvreerbaarheid van de boot, wat voorheen niet mogelijk was op boten met een binnenboordmotor.
Joystick Piloting for Inboards wordt standaard geleverd met een ‘uitsluitend straalbuisschroef’- voorziening voor grote boten met dubbele motor, zodat de bestuurder de koers gemakkelijk kan aanpassen met bediening van de joystick.
Bovendien heeft Mercury zijn Smart Tow-functie bijgewerkt voor de lagere snelheden die worden gebruikt bij wakesurfen. Met deze voorziening kunnen eigenaars van skisport boten een vooraf ingesteld startprofiel en kruissnelheid kiezen, zodat de wakesurfer of wakeboarder een perfecte rit kan maken.
Meer informatie www.mercurymarine.com