Informatie voor de watersporter

Jury HISWA Product van het Jaar 2017 maakt vijf genomineerde producten bekend

PERSBERICHT
Amsterdam – Vijf producten hebben afgelopen dinsdag een nominatie mogen ontvangen voor de HISWA Product van het Jaar 2017 verkiezing, een prestigieuze jaarlijkse prijs voor de beste productinnovatie in de watersportbranche. De nominaties zijn door een onafhankelijke vakjury toegekend aan de Oceanvolt, Hobie Miragedrive 180, WinGPS 5 Voyager 2017, WinGPS Marine AR en PSI Aircover. De winnaar wordt tijdens de opening van HISWA 2017, op woensdag 8 maart in RAI Amsterdam, bekendgemaakt. Op het InnovationLAB op de HISWA zijn alle genomineerde producten te bezichtigen tot en met zondag 12 maart.

De HISWA Product van het Jaar Award wordt jaarlijks uitgereikt aan het bedrijf met de beste productinnovatie in de watersportbranche. Een onafhankelijke vakjury, onder leiding van Guido Beekmann van Beekmann Expertise, heeft alle inzendingen beoordeeld op criteria als onderscheidend karakter, toepasbaarheid van het product, innovativiteit en prijsniveau. Daarnaast moet het product op de markt verkrijgbaar of in prototype beschikbaar zijn. De volgende vijf producten hebben een nominatie mogen ontvangen.
Oceanvolt (Clouds International B.V.)
Elektrische aandrijvingen voor motorboten en zeiljachten tot 85ft. Regenereren mogelijk.
Hobie Miragedrive 180 (Hobie Kayak)
Een nieuw systeem waarmee met een simpele beweging geschakeld kan worden tussen voor- en achteruit. Handig om positie te houden in stroming, op krappe wateren manoeuvreren, etc.
WinGPS 5 Voyager 2017 (Stentec Software)
Navigatiesoftware voor zeilers met een ‘comfortabel-varen-functie’. Hiermee kan eenvoudig een route worden uitgezet over wateren met veel/hoge golven.
WinGPS Marine AR (Stentec Software)
Een navigatie-app voor Android met augmented reality waarmee de horizon wordt gescand die de situatie (boeien, havens, bruggen etc.)rondom het schip zichtbaar maakt.
PSI Aircover (PSI Aircover)
De eerste gemakkelijke rolfokhoes.
Alle genomineerde producten worden gepresenteerd in het HISWA InnovationLAB. De winnaar wordt tijdens de opening van HISWA 2017 op woensdag 8 maart bekendgemaakt.
Meer informatie www.hiswarai.nl, de genomineerde producten, en het juryrapport (PDF))

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht