windverwachting

Jury zou Lissabon etappe in Volvo Ocean Race in voordeel Brunel kunnen beslissen

Alicante, Lisssabon – De zevende etappe van de Volvo Ocean Race wordt mogelijk beslist achter de jurytafel. De schippers van de zeiljachten Dongfeng, Mapfre en Team SCA moeten zich bij aankomst in Lissabon verantwoorden voor ongeoorloofde routes op de Atlantische Oceaan. Dongfeng en Mapfre zijn met de Nederlandse boot Brunel in gevecht om de winst.

De door ISAF (internationale zeilfederatie) benoemde internationale jury gaat gedurende de stopover in Lissabon vier zaken behandelen. Het gaat om vermeende schendingen van de regels tijdens de zevende etappe van de Volvo Ocean Race 2014-15. Dit werd vandaag bekend gemaakt.

Team SCA zal zich in twee zaken moeten verantwoorden. De vrouwenploeg van schipper Sam Davies zeilde binnen het verkeersscheidingsstelses (TSS) tegen de verkeersrichting in en in de Rhode Island Sound exclusion zone.

Dongfeng Race Team en MAPFRE hebben eveneens beide een protest tegen zich, vanwege het tegen de verkeersrichting in zeilen binnen een TSS.

Het Racecomité bracht deze vier zaken aan bij de jury, die tal van straffen kan toekennen. Die verschillen van geen actie tot diskwalificatie.

Op dit moment is de datum van de protestbehandelingen nog niet bekend, maar de raceorganisatie wil ze zo snel als mogelijk na de verwachte aankomst op 27 mei in Lissabon laten plaatsvinden.

Brunel heeft op dit moment een kleine voorsprong op de Spaanse boot Mapfre, het Chinese team Dongfeng ligt op de derde plek. Abu Dhabi, de leider in het klassement van de Volvo Ocean Race, vaart op respectabele afstand op de vijfde plaats in de etappe van Newport naar Lissabon. (De Telegraaf, Volvo Ocean Race Jury List)

1 Bericht

  • fons

    7 jaren geleden / 26 mei 2015 om 21:09 uur

    Mapfre is ongeveer kopy route van brunel deze reis.
    Dus wat dongfeng/mapfre verkeerd hebben gedaan ?dan heeft brunel dat volgens mij ook.
    Vond trouwens de strafmaat voor Mapfre in leg 5 ook al belachelijk.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X