windverwachting

Justitie maakt jacht op zakenman die watersporttijdschrift en RTL 4-programma ‘Yacht Vision’ maakte

ENSCHEDE – Justitie wil de Enschedese zakenman Klaas B.(65) voor 3 miljoen euro plukken en gaat hem ook strafrechtelijk vervolgen. B. wordt verdacht van boekhoudfraude bij zijn failliete bedrijf Waterbeek Media, dat tv-programma ‘Yacht Vision’ voor RTL 4 maakte.

Waterbeek Media ging al in 2010 failliet. Klaas B. was het bedrijf in 2000 begonnen. De eerste jaren draaide de uitgeverij, die glossy magazines over luxe boten en huizen maakte, goed. In de gloriedagen werkten er bijna 60 mensen. De magazines Yacht Vision en House Vision raakten helemaal in de picture toen B. onder dezelfde titels ook tv-programma’s over boten en huizen ging produceren. Die werden uitgezonden door RTL 4.

Maar na 2006 kwam de klad in de uitgeefactiviteiten. Op papier bleef Waterbeek Media echter uitstekend draaien. Zo goed, dat B. een Britse investeerder bereid vond om bijna driekwart van zijn aandelen over te nemen. Maar toen de FIOD in 2009 in de boeken keek, werd er fraude ontdekt. Volgens de FIOD-onderzoekers had B. de omzet en de winst van zijn bedrijf flink opgeklopt.

In de boekhouding werden 584 valse facturen gevonden. De omzet werd volgens justitie opgepompt en de kosten naar beneden gebracht om Waterbeek Media aantrekkelijk te maken voor een kopende partij. De Engelse investeerders hapten uiteindelijk toe. (De Gelderlander)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X